Dedeman creează fondul pentru IMM-uri: Equiliant Capital

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Fraţii Dragoș și Adrian Pavăl, antrepenorii din spatele firmei Dedeman, cu o valore aproximativa de 2 miliarde de euro, a anuntat in mod oficial ca introduc un nou fond de private equity, Equiliant Capital, care ar urma sa investeasca in IMM-uri.

Fondul are ca sursa de buget – integral – Pavăl Holding, firma cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare firma înfiinţată în 2018 in functie de criteriul valoarii capitalului social şi il are ca proprietar pe Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

Fondul va fi manageriat de Laurenţiu Ciocîrlan, şef al departamentului de investiţitii al Raiffeisen şi cel care a coordonat printre cele mai mari listări de la bursa românească.

„Considerăm că este un moment potrivit pentru a ne adresa acestui segment de companii, care au prea puţine opţiuni de finanţare pentru dezvoltare, în ciuda faptului că reprezintă categoria cea mai dinamică şi promiţătoare din economia României“, a declarat Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman.

A mai spus si ca este cel dintai fond de private equity cu capital românesc care are ca scop finantarea firmelor locale pentru consolidarea prezenţei pe piaţa din România cât şi pentru extinderea lor regională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: