Fructele din Franța, îmbolnăvite de pesticide
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost publicat in urma cu o saptamana de ONG-ul Generations futures – se arata intr-un articol din presa locala romaneasca.
Pesticide insemnate se regasesc si in prunele şi corcoduşele (50,8%), avocado (27,8%) şi kiwi (25,8%). Pe de alta parte, cele mai putin infectate sunt sfecla (6,9%), taro/igname (3,7%), sparanghel (2,1%) şi porumb dulce (0,8%).
Cele mai grave cazuri s-au inregistrat: cireşelor (89% din eşantioane aveau ramasite de pesticide), clementine şi mandarine (88,1%), struguri (87,3%), grapefruit/pomelo (86,3%), piersici şi nectarine (82,9%), căpşuni (82,9%) şi portocale (81,2%), se mai spune in raport.