Cum îți crești singur șansele de a face cancer, fără să-ți dai seama

In momentul in care unele alimentele care nu ar trebui, dar sunt mancate împreună, apare riscul ca nutrienţii să nu mai fie insusiti asa de bine de catre organism. Ba chiar, in urma acestei nepotriviri pot sa fie produse si substanţe care duc la: diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.

  • Lapte şi ciocolată

Pai, da. Cam asta e adevarul, imi pare rau sa va anunt, dar nu eu sunt medicul! Deci…:( nu dati vina pe mine

Asta din cauza mixajului de calciu din lapte cu acidul oxalic din ciocolată duc la un compus: oxalat de calciu, mai complicat de digerat.

“Oxalaţii din ciocolată şi cazeina din lapte se precipită şi, pe lângă faptul că provoacă indigestie, se reduce din acţiunea neurostimulatoare a ciocolatei. Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasă, întrucât conţine lapte praf reconstituit şi multe zaharuri, care pot duce în timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza”, zice prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie.

  • Cafea cu lapte

Deci de asta ma duceam eu la baie asa rapid…oh: “Laptele taie din acţiunea stimulatoare a cafelei. Dacă o cafea amară se digeră în 20 de minute, cea cu lapte rămâne şi trei ore în stomac“, mai spune prof. dr. Mencinicopschi.

  • Iaurt cu mezeluri

Mezelurile cica au nitraţi (conservanţi) care, daca mai sunt luate si alaturi de acidul organic (lactic) din lactate, dau un nou compus numit nitrozamină, o substanţă cancerigenă.

“În general, combinaţia dintre două proteine animale este foarte indigestă. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lângă carne”, arata specialistul citat.

YEY! 🙁

  • Proteinele vegetale, fara cele animale

Laptele de soia are multe proteine vegetale, grăsimi, carbohidraţi, vitamine şi minerale şi este recomandat de medici in general, dar numa in cazul in care este consumat in mod corect (prevazut de lege! :)). Daca mai si niste ouă, carne sau alte alimente care contin multe proteine animale, se încetineşte activitatea proteazei, care reprezinta substanţa care contribuie la descompunerea proteinelor care ajuta la digestie.

Proteinele vegetale merg cel mai bine cu carbohidraţi: linte, soia sau mazăre cu orez etc“, ne explica specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

  • Făinoase cu zahăr

Prăjiturile sunt chiar bune, normal, cine n-ar vrea obucata?! Insa impreuna cu amidonul din făinoase cu zahăr, dulceaţă, miere, sirop ori cu fructe dulci de tipul curmalelor, stafidelor sau smochinelor – NU FAC o pereche asa buna…Afecteaza pancreasul si, pe langa asta, mai duce şi la fermentaţie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *