Ce aliment te scapă de cheagurile de sânge?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ouăle apar in aproape orice dieta si nu inutil! Pe langa ca sunt alimentele cu cele mai multe proteine, ele sunt pline si de calciu, respectiv vitamine. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca totul are si o limita.

Nutritionistii recomanda a se consuma, in fiecare zi, pentru a nu avea probleme de sănătate, un numar de oua care este direct proportional cu tipul de corp respectiv. Spre exemplu, sunt oameni care pot consuma 2 oua pe zi, dar si altii care pot 3-4 oua (desi majoritatea se incadreaza in prima categorie). Daca ai anumite probleme cu corpul sau ficatul, in special, atunci se recomanda sa nu se depaseasca, in fiecare saptamana, 5 oua maximum.

Sa nu uiti si urmatoarele: daca la analizele de sânge, unul dintre rezultate au fost colesterolul ridicat, atunci se recomanda un consum de 4-5 ouă pe săptămână. Motivul este simplu: un astfel de aliment are in jur de 220 de miligrame de colesterol.

Mai pe scurt, este alimentul cu cel mai ridicat nivel de colesterol. Copilul tau poate manca chiar si 6 ouă pe săptămână, insa. Unele studii au dovedit o posibila legatura a consumului zilnic de oua, pentru anumiti oameni, cu riscul de a face ateroscleroză.

Totusi, nimeni nu poate spune ca nu contribuie la sanatatea inimii. Studiile americane asta dovedesc.

Avantajele principale:

  • Ajuta la majorarea puterii de concentrare.
  • Ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului.
  • Ofera energia de care ai nevoie pentru urmatoarea zi.
  • Previne dezvoltarea cheagurilor de sânge. 

Dezavantaje:

  • Riscul, mic ce-i drept, dar exista, de a lua Salmonela. 

Originea lor este foarte importanta, iar in caz de imbolnavire, printre simptome se numara: greață, vomă, diaree, dureri de cap și de burtă. Uneori, inclusiv frisoane.

  • Indigestie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: