Cum să prepari chifteluțe sănătoase!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Chiftelele sunt princtre cele mai bune mancaruri, like ever! Si asta pentru ca sunt usor de facut, merg oricand si sunt gustoase, respectiv satioase. Merge bine in combinatie cu salata sau muraturi.

Desigur ca aici conteaza mult si cat de bine le prepari, pentru ca altfel nutritionistii te-ar putea critica pentru alimentatia nesanatoasa! De aceea, mai jos puteti gasi o reteta sanatoasa de chiftelute!

De recomandat este sa le preparati din carne de pasăre, curcan sau găină.

La fel, nu este bine sa o luati gata tocata, ci de la tarani sau sursele de incredere, deci, cea fara adaos este intotdeauna cea mai sanatoasa.

Mai intai speli carnea, apoi o ștergi cu șervețelul de hârtie și incepi sa o toci impreuna cu: o ceapă mare, o căpățână de usturoi, fire de ceapă și usturoi verde, un morcov, un cartof crud mic, un dovlecel mic, un morcov mic și o legătură generoasă de pătrunjel, puteti adauga si un mărar verde, optional.

Acuma dati totul prin masina de tocat, fara verdeață, pe care o vom pune dupa. Se pune apoi sare, piper și 2 ouă bătute.

Rezultatul omogen il modelati dupa cum doriti in forma de chiftelute.

Cheia este urmatoarea: nu le prăjiți, ci așezați-le într-o tavă cu o foaie de copt. Puneti cativa stropi de ulei de măsline și puneti la cuptor pentru 50 minute. Nu uitati totusi sa verificati din cand in cand, sa vedeti daca s-au facut cum trebuie.

POFTA BUNA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: