ING Bank a fost amendată de ANPC! Ce clauze abuzive conțineau contractele cu clienții

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Avem o veste foarte proasta pentru clientii de la ING Bank! In urma cu cateva zile, presa locala de la noi a venit cu informatii proaspete despre modul fraudulos in care se incheie contractele cu consumatorii la aceasta banca. Astfel, nu numai ca a fost acuzata, dar a fost si sanctionata (deci acuzatiile fiind confirmate de autoritatile ANPC, oficiale, ale statului) cu o amenda pentru o clauză abuzivă care era inclusa în contractele clienților.

  • Cum s-a intamplat acest lucru?

Unul dintre clientii de la ING a informat OPC Timiș, ulterior unei incercari nereusite de a scoate o sumă mai mare de bani din cont (cu mai multe zerouri), spunem nereusita, deoarece banca l-a obligat sa completeze un formular prin care urma sa mentioneze care este destinatia banilor, pentru a putea fi emise sumele.

 

„Persoana respectivă deţinea bani în cont la bancă. În momentul în care a cerut să i se elibereze o anumită sumă, i s-a condiţionat eliberarea banilor de completarea unui formular în care să precizeze în ce mod va folosi banii. Persoana a refuzat să dea asmenea explicaţii, spunând că dacă doreşte… să cumpere hârtie igienică asta va face, dar nu trebuie să justifice nicicum modul în care îşi cheltuie banii.

În urma reclamaţiei noi am fost în control la bancă şi am amendat respectiva unitate pentru că solicitarea încălca reglementările legale. Acestea, inclusiv regulamentele Băncii Naţionale a României, solicită informaţii legate de provenienţa banilor, atunci când se depun în cont, nu de modul în care vor fi cheltuiţi după retragerea lor. În consecinţă, banca a fost amendată cu suma de 10.000 de lei”, a spus Sorin Susanu, comisar-şef în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timis.

Conform unor surse din presa, mai exact bugetul.ro, această clauză este inclusa în toate contractele de cont bancar incheiate intre ING Bank si consumatorii lor. 

Protecția Consumatorului Timiș, in plus fata de amenda de 10 mii de lei, a obligati instutia bancara inclusiv la eliminarea clauzei abuzive din contractele clienților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: