Evoluția pieței imobiliare din România în raport cu alte state din UE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Valoarea contractelor din zona imobiliara au inceput sa scada din ce in ce mai mult in ultima perioada, diferentele putand fi observate chiar si de la o luna la alta, la nivel national. Astfel, astazi vom afla cum s-a dezvoltat piata imobiliara din Romania in ultima perioada.

Eurostat a transmis publicului niste informatii care privesc evoluția prețului locuințelor din Uniunea Europeană. Dupa cum ne arata acestea, la nivelul zonei euro, prețul locuințelor s-a majorat cu 4% în primele trei luni din 2019. La noi in tara a fost inregistrata o majorare de numai 3 procente.

Tot in aceeasi perioada, Ungaria (11,3%), Cehia (9,4%) şi Portugalia (9,2%) au fost statele membre care au raport cea mai importanta creștere anuală a prețurilor la locuințe. Singura țară in care locuintele valoreaza mai putin sunt cele din Italia, raportandu-se o reducere de 0,8%.

In raport cu al patrulea trimestru din anul trecut, preţurile locuinţelor s-au majorat cu 0,3% în zona euro şi în Uniunea Europeană, în primul trimestru din acest an.

In UE, statele cu cea mai importanta majorare trimestriala a preţurilor la locuinţe au fost Ungaria (3,7%), Portugalia (3,6%) şi Croaţia (3,5%), reduceri fiind raportate in Malta (minus 4,2%), Marea Britanie (minus 1,3%), Irlanda (minus 1%), Finlanda (minus 0,8%), Italia (minus 0,5%) şi Germania (0,3%).

România s-a aflat in aceste procente sub media UE, cu un avans trimestrial de 0,1% în primul trimestru din 2019, cand, inainte de acestea, inregistrase o creştere cu 0,8% în precedentele trei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: