Evoluția pieței imobiliare din România în raport cu alte state din UE

Valoarea contractelor din zona imobiliara au inceput sa scada din ce in ce mai mult in ultima perioada, diferentele putand fi observate chiar si de la o luna la alta, la nivel national. Astfel, astazi vom afla cum s-a dezvoltat piata imobiliara din Romania in ultima perioada.

Eurostat a transmis publicului niste informatii care privesc evoluția prețului locuințelor din Uniunea Europeană. Dupa cum ne arata acestea, la nivelul zonei euro, prețul locuințelor s-a majorat cu 4% în primele trei luni din 2019. La noi in tara a fost inregistrata o majorare de numai 3 procente.

Tot in aceeasi perioada, Ungaria (11,3%), Cehia (9,4%) şi Portugalia (9,2%) au fost statele membre care au raport cea mai importanta creștere anuală a prețurilor la locuințe. Singura țară in care locuintele valoreaza mai putin sunt cele din Italia, raportandu-se o reducere de 0,8%.

In raport cu al patrulea trimestru din anul trecut, preţurile locuinţelor s-au majorat cu 0,3% în zona euro şi în Uniunea Europeană, în primul trimestru din acest an.

In UE, statele cu cea mai importanta majorare trimestriala a preţurilor la locuinţe au fost Ungaria (3,7%), Portugalia (3,6%) şi Croaţia (3,5%), reduceri fiind raportate in Malta (minus 4,2%), Marea Britanie (minus 1,3%), Irlanda (minus 1%), Finlanda (minus 0,8%), Italia (minus 0,5%) şi Germania (0,3%).

România s-a aflat in aceste procente sub media UE, cu un avans trimestrial de 0,1% în primul trimestru din 2019, cand, inainte de acestea, inregistrase o creştere cu 0,8% în precedentele trei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: