Caz de corupție cu privire la concesionarea Aeroportului din Chișinău

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Guvernul Republicii Moldova doreste să rezilieze contractul prin care se daduse în concesionare Aeroportul Internațional din Chișinău , pentru ca bunul sa fie din nou administrat de stat, in proprietatea sa, bunul existand deja, dupa cum a anuntat deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco, președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Acesta a mentionat ca Ministerul Justiției incearca sa gaseasca o cale pentru a rezilia contractul privind concesionarea aeroportului, se arata intr-un articol de Radio Chișinău.

Președintele Comisiei juridice a mai spus si ca au existat destul incalcari privind clauzele contractuale.

Deputatul Igor Munteanu (cel care a infiintat o comisie de ancheta a modului in care au fost respectate clauzele contractuale) si-a spus si el parerea: acesta afirma ca pentru terminarea contractului inainte de termen trebuie ca institutiile statului sa lucreze mai mult impreuna.

La acest moment, Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) realizeaza audieri privind cazul Air Moldova, alaturi de foștii oficiali din guvern.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat în 2013 companiei Avia Invest, deținută de Ilan Șor, pentru 49 de ani. Cu toate acestea, de curand a fost transmisa in administrare unei firme off-shore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: