Cum știi că pepenii sunt de Dăbuleni? După buletin! Poza care a devenit virală

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nu gasesti pepeni de Dăbuleni la piață? Chiar ai uitat gustul unui pepene bun? Nici o problema, i-am gasit noi! Si pare-se ca mai e un singur comerciant autentic, nici de mirare ca nu gasesc! Pentru ca foarte multi oameni sustin ca pepenii sunt din Dabuleni (cand de fapt nu sunt), un comerciant, pentru a-si dovedi spusele, si-a atasat pe un banner mare cardul de identitate (buletinul). Aflati povestea in urmatoarele randuri.

Cu toate ca lege contra falsurilor (mai exact pe legi speciale si nu numai, inclusiv pedepsila cu Codul Penal) exista, continua sa existe foarte multi comercianti care, pentru a castiga cat mai multi bani, in fiecare vara, vin cu pepeni la tarabe si sustin ca sunt din Dabuleni.

Cu toate acestea, metode pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești exista, prin intermediul etichetării standard. Aflam aceste informatii din ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 225/2017. Desigur ca nu exista nici un fel de eticheta pentru cumparatori, pe care sa o verifice inainte de a cumpara produsul. Acelasi ordin mentioneaza ca la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni, trebuie să fie eticheta atasata public, care are scrise informații despre denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.

Sistemul romanesc legislativ si de administratie fiind la pamant, un comerciant a decis sa-si faca singur dreptate. O persoana pe nume Vlad Coșme a publicat pe reteaua de socializare Instagram, o poza cu Ninel (comerciant) cre vrea să demonstreze că-i din Dăbuleni. Cum? Pe buletinul atasat pe un banner mare de la taraba arata ca este nascut in Dabuleni.

Alaturi de cartul de identitate are și certificatul de producător. Imaginea a fost publicata in luna august, deci nu stiu daca mai gasesti pepeni prietene in septembrie…dar totusi!

Vlad Coșme a spus alaturi de poza de pe Instagram „Ninel Turlacu a decis să printeze cartea sa de identitate pe un banner și să-l atârne deasupra tarabei ca să le arate clienților că el este, într-adevăr, singurul vânzător din Dăbuleni, un oraș mic renumit pentru pepenii dulci, și că ceilalți din piață doar susțin că sunt, dar, după cum zice el, sunt doar șarlatani mincinoși”.

Desigur ca imaginea a devenit virala si a facut inconjurul internetului, mai ales pe Facebook unde a fost distribuita continuu.

 

View this post on Instagram

 

Mr. Ninel Turlacu decided to print his identity card out on a banner and hang it above his stall to show the clients that he is indeed the only seller from Dăbuleni, a small town renown for its tasty watermelons, and the others in the marketplace who claim so, he says, are lying crooks. Petroșani, august 2019 ? . . . . #marketplace #market #sellers #vendor #watermelon #street_photography #storyofthestreet #street_photo_club #streetphotography #peoplegallery #storyofthestreets #everydayeasterneurope #neweastinfocus #neweast #eastreet #fisheyelemag #photojurnalism #documentary_photography #documentaryphotography #easterneurope #filmphotography #35mmfilm #filmstreetphotography #filmportrait #featureshoot #myfeatureshoot #ostpol

A post shared by Vlad Coșme (@vosto.cc) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: