Pădurarii cer drepturi: port de armă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Mai mult de 100 de pădurari vor protesta la sediul Parlamentului, în semn de omagiu pentru 5 silvicultori omorati de hoții de lemne, in ultimii ani. Silvicultorii vor sa aiba mai multa putere pentru a se proteja de aceste abuzuri și cer armament de serviciu.

Marti, acestia vor protesta la Parlament pentru a obtine modificarile legale precizate:

„Se solicită Parlamentului și Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorității personalului silvic, având în vedere creșterea presiunii asupra pădurii și intensificarea cazurilor de agresiune de o violență fără precedent asupra personalului silvic (…) Se solicită Camerei Deputaților modificarea în regim de urgență a Statutului Personalului Silvic și a cadrului legislativ existent pentru a asigura o protecție reală a personalului silvic. Prin modificarea Statutului Personalului Silvic trebuie obligatoriu redată demnitatea profesiei de silvicultor, întărită autoritatea silvicultorilor în exercitarea atribuțiilor de serviciu, asigurată dotarea cu armament de serviciu și mijloace tehnice de apărare, cu mijloace de transport și comunicații adecvate”, explica reprezentanții Federației Silva.

Totodata, acestia au mai solicitat si crearea unei nou comisii pentru cercetarea retrocedărilor abuzive de păduri și luarea de măsuri pentru stoparea retrocedărilor ilegale de păduri.

In cadrul protestului, Gheorghe Mihăilescu a anuntat ca va participa, el fiind directorul general de la Romsilva, care le-am promis solictantilor ca va ajunge in audiență la Poliția Română si va lupta pentru cauza padurarilor de a obtine port de arma.

„Incidentul de la Iași este expresia unei prime emoții. Omul acela, singur în pădure i-a surprins (pe hoții de lemne – n.r.), oamenii aceia, la emoție au reacționat foarte prost, au ales cea mai proastă variantă. (…) Plecați uneori în echipă, sunați-vă colegul, pentru că sunteți singuri acolo și nu vă poate apăra decât Dumnezeu. Astăzi (marți, n.r.) am cerut audiență la Poliția Română, pentru a clarifica chestiunea cu armele, voi căuta ce mecanism să punem în funcțiune, pentru că da, noi am avut arme de vânătoare, legile s-au schimbat, și noi am rămas așa”, a precizat Mihăilescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: