În căutarea unei noi planete: planeta fantomă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Numitii oameni de stiinta Konstantin Batygin și Michael Brown au publicat, în urma cu 3 ani, un celebru articol științific in care afirmau ca exista o planeta, parte din sistemul nostru solar, despre care noi nu stiam si care este de 10 ori mai mare decât Pământul – Planeta 9.

Konstantin Batygin și Michael Brown (omul de stiinta care a detronat Pluto din titlul de planeta din sistemul nostru solar) cu ajutorul unor simulari de pe calculator si facand un calcul masă pe care ar avea-o planetă de 10 ori mai mare decât Pamantul, au descoperit existenta unei noi planete.

Acuma, alti oamenii de stiinta si-au dat seama că sunt mai multe corpuri cerești de dimensiuni mai mici din sistemul solar cu orbite perpendiculare, care au directia stabilita de Batygin și Brown, lucru care ar demonstra ca exista cu adevarat o planeta „fantomă”. Problema principala este ca, deocamdata, nu exista dovezi stiintifice care sa demonstreze acest lucru 100%, ci numai supozitii.

Asta nu inseamna ca nu exista in continuare interes. De pilda, cei de la Universitatea din Michigan au observat existenta unui obiect străin aflat la periferia sistemului solar cu o orbită neobișnuită. Cel mai probabil orbita ei neobisnuita este data de gravitatia unei planete mai mare din apropiere, necunoscuta inca de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: