TOTUL despre misterul Cinei cea de Taină

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Misterul istoric al Cinei cea de Taină este unul dintre cele mai interesante și abordate subiecte vreodată. Astăzi vom prezenta câteva dintre ideile prezentate de-al lungul timpului. – Ce a fost la Cina cea de Taină? –

Se spun foarte multe despre Cina cea de Taină. Se cunoaște, de pildă, că Leonardo Da Vinci era fascinat de misterul ei, motiv pentru care a și rămas celebru tabloul său în care înfățișează grupul mâncând ţipar. Papa Benedict al XV-lea a declarat în 2007 că la masă nu s-a consumat miel, deoarece Cina cea de Taină a avut loc înaintea sezonului de tăiat miei. Alte persoane au susținut că era vorba despre o masă Pesah, o sărbătoare religioasă evreiască.
Specialiștii, pe de altă parte, au opiniat că, așa cum e prezentată în Biblie, mesenii mâncau pâine nedospită şi beau vin.

Celebra pictură a lui Leonardo Da Vinci ilustrează și unele detalii care nu puteau fi văzute ușor cu ochiul liber, dar au fost descoperite abia acum, în perioada modernă. La prima vedere totul pare obșinuit, așa cum este descrisă masa în pasajul biblic. Cu toate acestea, la sfârşitul anilor ’90, pictura a trecut printr-un amplu proces de restaurare și s-a descoperit că se consuma peşte la grătar cu felii de portocale. Deși acest tip de masă nu era tipic evreiesc, ţiparul şi portocalele erau mâncăruri des întâlnite în bucătăria italienească din secolul al XV-lea, în epoca lui Da Vinci.

De asemeni, fructele de tipul strugurilor şi smochinelor erau foarte des întâlnite, însă nu existau pe timpul primăverii. Smochinele uscate puteau fi însă găsite.

Fostul Pontif a argumentat că mielul nu putea fi printre mâncărurile consumate la Cina cea de Taină, deoarece, pe lângă faptul că nu era perioada potrivită, Iisus reprezenta deja acest simbol, după cum se și spune în Biblie: „luaţi şi mâncaţi, acesta este corpul meu”; le-a transmis Mântuitorul nostru apostolilor când a împărțit pâinea şi vinul cu ei.

Arheologii italieni au opiniat și ei cu privire la acest subiect. Teoria lor se bazează pe un studiu realizat în 2015, când s-a descoperit că apar un număr de mâncăruri de la Pesah și la masa de la Cina cea de Taină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: