Puii vopsiți din piețele din Galați

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dacă credeați că nebunia din vară cu pepenii injectați cu apă a fost doar un caz izolat, atunci…pregătiți-vă pentru următoarea! Oamenii de Protecția Consumatorului au avut de analizat un nou produs scos de iscusiții comercianți români: pui vopsiți. Da, ați auzit bine, au vopsit puii într-o culoare gălbuie. Poliţiştii locali au descoperit în cadrul unei acţiuni, în Piaţa Calea Basarabiei din Galați, unde mai mulți comercianți vindeau pui coloraţi cu galben pentru a putea susține că-s pui de țară și, deci, pentru a-i vinde la un preț mai mare. Unele surse din presă au transmis că, în momentul descinderii forțelor de ordine, unul dintre vânzători a rupt-o la fugă.

Mai pe scurt, unii, pentru a nu fi descoperiți, și-au lăsat marfa pentru a fi confiscată de poliști, preferând această metodă amenzilor usturătoare, dar și unei posibile închisori. Cine face așa ceva este pasabil de închisoare, fiind pedepsit de Codul Penal, sub forma infracțiunii de înșelăciune. Alţi doi comercianţi au fost mai curajoși și au înfruntat întrebările poliţiştilor cu privire la motivul lipsei documentelor de provenienţă, dar și cu privire la motivul pentru care puii erau galbeni și ținuți în cutii de carton.

 „Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă).

Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colorau imediat”, după cum se scrie în comunicatul emis de Poliţia Locală Galaţi.

Cei doi comercianţi au scăpat doar cu amenințări cu amenzi de câte 500 de lei fiecare.

„Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, ‘de curte’, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a afirmat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor

„Trebuie să fie atenți și să nu mai accepte astfel de situații. De ce să accepți să cumperi pui din locuri nu tocmai prietenoase, de ce să îți dorești să faci lucrul acesta”, a mai zisDănuț Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: