Polifenolii care ne protejează de cancer și diabet

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Polifenolii sunt printre cele mai importante substanțe de care are nevoie organismul nostru. Printre alimentele recomandate care au un conținut ridicat de polifenoli se numără ciocolata neagra, ceaiul verde si vinul roșu. Acuma vă aduceți aminte de studiile prezentate de noi, în care medicii sfătuiau să consumăm un pahar de vin roșu, seara, în fiecare zi?

Pe lâmgă faptul că au un gust foarte bun, micronutrienti din plante au o tonă de avantaje pentru corpul nostru.

Alimentația ta mereu trebuie să includă antioxidanti, pentru a te apăra de răceala, gripă (pentru a avea un sistem imunitar puternic), dar și pentru a evita inflamatia, cancerul și multe alte boli.

Medicii ne spun exact de ce alte afecțiuni ne protejează polifenolii:

„Polifenolii sunt cunoscuti pentru faptul ca ofera protectie importiva bolilor cardiace, reduc inflamatia care poate cauza artrita reumatoida si sindromul intestinului iritabil, previn formarea de cheaguri de sange si tin sub control nivelul glicemiei”.

Totodată, foarte multe studii au dovedit puterea acestor substanțe, mai ales cu privire la reducerea șansele de a dezvolta cancer și diabetul de tip 2 – bolile moderne cum li se mai spun, cele care produc cele mai multe decese în lume.

  • Care sunt alimentele de acest gen recomandate de medici?

Cel mai des ele se află în compunerea produselor vegetale.

Menționăm, deci:

  • Fructele de padure

Cu toate că majoritatea dintre ele au conținut ridicat, afinele au cel mai ridicat nivel, după cum ne explică și Dr. Axe:

„Afinele sunt pline de antioxidanti care combat radicalii liberi si ne protejeaza de diferite tipuri de afectiuni cronice. Studiile au aratat ca polifenolii din afine pot reduce activitatea unor factori care declanseaza aparitia inflamatiei”.

  • Ceaiul verde

Avem o tonă de articole scrise pe tema asta. După cum am mai menționat, ceaiul verde conține foarte mulți antioxidanti si deci și polifenoli. Pe lângă acestea, se mai regăsesc flavonoizi, care-s tot un fel de polifenoli, dar care reprezintă cam un sfert din substanșa uscată a ceaiului verde.

Unul dintre principalele roluri este reducerea riscului de a face cancer si reduce tensiunea arterială.

  • Vinul roșu

Datorită resveratrolului, acesta conține o tonă de polifenoli. Marele beneficiu este eliminarea și prevenirea inflamației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: