Psihologii ne dezvăluie secretul: cum să nu ne îmbolnăvim

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pentru că a venit vremea rea și cu toții ne preocupăm mai mult de sănătatea noastră, ne-am gândit să scriem un articol pe tema asta. Imunitatea este mai puternică sau mai slabă în funcție de alimentație și de cum ne simțim noi sufletește. Medicii și psihologii au o teorie comună cu privire la imunitate și anume că, dacă suntem mai triști sau suntem haotici zi de zi, șansele să ne îmbolnăvim sunt mai mari

„Alimentaţia monotonă, bogată în grăsimi şi glucide concentrate, asociată unei alimentaţii sărace în proteine, fibre, vitamine şi minerale duce la producerea de radicali liberi la nivel celular, cu o producţie scăzută de produşi imunomodulatori, cât şi o scădere a formării de celule implicate în răspunsul imun”, explică Ştefan Ionuţ, consultant în nutriţie.

Evitaţi orice tip de conserve, însă bazaţi-vă pe citrice, afine, ardei gras sau capia (bogate în vitamina C), peşte, piersici (vitamina A), carne (fier). „Un consum zilnic echilibrat de carne, ouă, cereale, legume şi fructe aduce cantităţile necesare şi suficiente în producerea răspunsului imunitar”, ne mai spune el.

Consecințe grave

  • Starea sufletească ne îmbolnăvește corpul

„Starea afectivă contează foarte mult în raport cu imunitatea. Trăirile din spectrul depresiv sau al agresivităţii sunt expresia unui sistem imunitar scăzut”, spune conf. dr. Matei Georgescu, psihanalist.

Este important, deci, să lucrezi cât mai mult cu tine însuți și să încerci să fii mai puțin stresat de treburile de zi cu zi, să elimini gândurile negative etc. În cazul în care simțiți că aveți nevoie de un ajutor în plus, puteți încerca câteva tehnici de relaxare (meditaţii) care alungă gândurile rele. În realitate, meditația îți organizează gândurile, le pune în ordine și ești mult mai conectat cu tine însuți. Dacă ai, de pildă, insomnii, acesta ar putea fi un semn că nu ești bine psihic.

Când ai insomnii, nu sta în pat și continua gândurile rele, ci încercați să le alungați, citiți o carte, luați o gură de aer, beţi un ceai calmant sau o cană cu lapte.

Dacă insomniile persistă, atunci o soluție este psihoterapia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: