Profesorii, neplătiți de o lună de stat

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Profesorii nu mai sunt plătiți! Învățătorii din cadrul a 100 de școli din județul Vrancea nu și-au mai primit salariile de o lună și nu au ce mânca! Aceștia sunt îngroziți, nu știu ce se vor face. Pentru perioada următoare de 2 luni profesorii și personalul auxiliar de la unitățile de învățământ s-ar putea să anuleze Crăciunul pe anul acesta, pentru că nu au ce-și cumpăra cele necesare.

Liderul Sindicatului Liber de Învățământ din județ e de părere că salariile nu se mai plătesc din cauza cheltuielilor standard înalte per elev, iar angajații nu știu cum își vor plăti taxele și utilitățile, mai ales gazele, fiind vreme de toamnă târzie.

  • Profesorii din 100 de școli din Vrancea nu au ce mânca

Doar 20 de unități de învățământ din Vrancea au raportat că mai au din ce plăti datoriile până la finele lui 2019. Alte 100 au dat “faliment” și nu găsesc altă opțiune decât împrumutul. Starea jalnică și condițiile de muncă ale profesorilor din învățământ a fost explicată și de Constantin Ionescu, liderul Sindicatului Liber din județul Vrancea:

„La nivelul judeţului Vrancea sunt doar 20 de unităţi de învăţământ care se mai încadrează în buget până la finalul anului. Asta înseamnă că în jur de 100 de unităţi de învăţâmânt nu mai au bani de salarii pentru lunile noiembrie şi decembrie. Situaţia se datorează acestui cost standard pe elev, care stă la baza constituirii bugetului fiecărei unităţi de învăţâmânt. Data de 14 noiembrie este o dată neagră pentru noi, pentru că în multe unităţi de învăţâmânt nu există bani de salarii”, a spus Ionescu.

  • Care guvern? Dacă nu avem unul

„Ne gândim cu groază, pentru că guvernul este interimar, ministrul Educaţiei nici nu există, nici nu ştim exact cum să punem problema, care necesită o rezolvare cât mai urgentă”, a mai adăugat liderul de sindicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: