Alimentele care cresc fertilitatea și asigură un copil sănătos

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dacă ai dat click pe articolul nostru de azi înseamnă că ești interesată să-ți păstrezi sănătatea pentru a concepe un copil în viitor. Ce alimente îți afectează fertilitatea sau, dimpotrivă, ți-o îmbunătățește? Iată regimul pe care trebuie să-l urmezi.

Conform Academiei Americane de Nutritie si Dietetica, greutatea normala si nutritia corespunzătoare au cel mai mare aport asupra fertilității femeilor.

Desigur că aici este vorba mai mult de o unire în gândire și intenții dintre bărbat și femeie, deoarece în ambele cazuri alimentația este direct proporțională cu producția de testosteron si spermă, ceea ce influențează gradul de fertilitate. De aceea, primul pas este să discutați despre conceperea unui copil înainte, pentru ca acesta să fie sănătos dar și voi să aveți șanse de concepere, trebuie să urmați o dietă.

Oamenii de știință ne explică:

„Barbatii sunt 50% din aceasta ecuatie si trebuie sa manance bine pentru a se asigura ca au spermatozoizi sanatosi”, spune pentru byrdie.com Lizzy Swick, nutritionist specializat în pre-conceptie si nutriție a fertilității.

Următoarele alimente au astfel de funcții pozitive în creșterea fertilității și au fost dovedite științific:

  • Pește gras

Somonul, sardinele și alți pești grași conțin foarte mulți acizi grași omega-3, care influențează decisiv gradul de feritilitate:

„Studiile au aratat ca aceste grasimi promoveaza in mod specific ovulatia, care este o componenta-cheie a fertilitatii”, explică Swick.

DHA (acid docosahexaenoic) din alimentul acesta este principala substanță activă care crește nivelul de progesteron, fiind printre hormonii esențiali de care femeile trebuie să se folosească pentru a păstra sarcina post-conceptie.

Alături de somon, pastrav, sardine si alti pesti grasi, mai poți încerca să consumi inclusiv nuci, seminte de in, vita hranita cu iarba, seminte de chia, avocado ș.a. (care au în compunere tot omega-3).

  • Alimente pline de fier

Fierul reduce șansele de infertilitate ovulatorie, după cum ne explică nutritionista Dara Godfrey. Aceste tipuri de alimente sunt: carnea de vita, crevetii, pestele, puiul organic si ouale provenite de la gaini crescute in libertate. Pentru a crește nivelul de absorbție al fierului, trebuie să mănânci multe alimente care conțin fier și vitamina C.

  • Cereale integrale

Sunt printre cei mai buni carbohidrați, chiar cei mai buni – ar argumenta unii cercetători.

Carbohidratii complecsi, asa cum sunt cerealele integrale, fructele, legumele si leguminoasele, sunt o sursa excelenta de fibre si sunt digerate mai lent decat carbohidratii rafinati, precum paine alba, orez alb sau dulciuri”, ne declară Rueven.

Digestia, cu cât este mai lungă în timp, menține glicemia la un nivel normal și alungă senzația de foame pe o perioadă mai lungă de timp, lucru care aduce la un nivel normal hormonii reproductivii – poate conduce la scăderea în kg si crește fertilitatea.

  • Grăsimi sănătoase

Fiind pline de energie, stabilizează hormonii, păstreazănivelul stabil de zahar din sange, absoarbe nutrientii esențiali si ne protejează celulele.

Cand vine vorba de fertilitate, este important ca femeile sa manance grasimi mononesaturate si polinesaturate”, explică dieteticiana Sarah Rueven.

Va recomand sa includeti o portie de grasimi nesaturate (aproximativ 2 lingurite), cum ar fi nuci, seminte, peste gras, masline sau avocado, la fiecare masa pentru beneficiile lor de crestere a fertilitatii.

  • Produse lactate integrale

Este o concluzie la care au ajuns mai multe studii, printre care și oamenii de știință americani de la Universitatea Harvard. care a dovedit ca femeile care consumai mai mult de doua portii de lactate cu continut scazut de grasimi zi de zi – aveau șanse mai mare de a rămâne însărcinate, în comparație cu cele care consumau mai mult de o portie de lapte cu grasimi integrale zi de zi.

„Mecanismul exact nu este cunoscut, dar se crede ca atunci cand lactatele grase sunt transformate in lactate cu continut scazut de grasimi, se adauga aditivi precum proteina din zer pentru a imbunatati gustul”, ne transmite Rueven.

„Acesti aditivi pot perturba echilibrul hormonal si pot interfera cu fertilitatea.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: