Adevărul despre dezastrul din portul Midia

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Organizația Animals Internațional a afirmat în mod public, prin reprezentanța sa din țara noastră, că nava cu sutele de mii de oi răsturnată în Portul Midia nu a fost recuperată în ziua incidentului și, din cauză că autoritățile au reacționat târziu , numai 32 de animale din 14.600 au fost salvate.
”Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris pe pagina de Facebook, ca un comentariu adus la adresa autorităților. Acuma, organizația vrea să convingă guvernanții și parlamentarii să interzică exportul cu animale vii. 
„Vaporul morții a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineață nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, se arată în mesajul transmis de Animals Internațional România pe pagina oficială de Fb a lor. În acest sens, au cerut ajutorul tuturor iubitorilor de animale pentru a atinge acest obiectiv.
„Scrie-i premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro si cere-i sa interzica exportul cu animale vii”  au mai adăugat autorii mesajului. Numai 33 de animale din cele 14.600 de pe vas au fost salvate.
Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis printr-un comunicat, în urmă cu câteva zile, că verificările pentru respectarea prevederilor legale privind transportul de animale vii a fost respectat – în privința cazului mai sus descris.
Totodată, verificări au fost lansate și de Ministerul Transporturilor.

Un vas care transporta 14 mii de oi s-a răsturnat pe o parte, scufundându-se în parte, săptămâna trecută, în apropiere de portul Midia Năvodari. Din echipajul de bord făceau parte 22 de cetățeni sirieni, care au fost evacuați fără probleme, dar foarte puține dintre animalele transportate au fost salvate.

I.S.U. Constanța și Garda de Coastă au intervenit în urma solicitării de ajutor și au salvat toți membrii echipajului precum și câteva dintre animalele de la bordul navei cu pavilion Palau. În lipsa ajutorului acesta, vasul s-ar fi scufundat cu totul.
Pentru protecția mediului, au fost clădite două baraje antipoluante și unul de forță.
Pentru întreaga operațiune a fost nevoie de 6 ambarcațiuni care au încercat să salveze câte animale au putut. Două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă, un bombardier al I.S.U., două șalupe ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare și remorcherul salvator „Hercules” au fost implicate până duminică seară pentru remedierea situației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: