Alimentele care îți induc somnul și nu te balonează

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ce alimente poți consuma și nu te vor balona. care nu balonează. De fiecare dată când ne apropiem de ora de culcare și încă simțim poftă de ceva sau nevoia de a mânca ceva înainte de un somn liniștit, normal că primul lucru la care ne gândim este: o să dorm bine, totuși? Nu trebuie să vă spun sau nu este de mirare (cel puțin) că studiile au demonstrat că mâncatul noaptea târziu, la ore de masă nefaste, crește riscul de îngrășare. De aceea, dacă simțit foame, atunci încercați să mâncați alimente care nu pică greu la stomac.

Puteți încerca alimentele care vă oferă senzația de somn, după cum ne recomandă nutriționista Janet Brill.

Iată alimentele care vă feresc de balonare:

  • Un bol de cereale

Cereale integrale, nu altele, care-s un fel de carbohidrați complecși (fulgi de ovăz/fulgi de porumb/tărâțe), care nu-s greu de digerat și n-au nici multe calorii raportat la o porție, declara Brill.  Se toarnă într-un pic de lapte, pentru un supliment de triptofan și proteine.

  • Iaurt grecesc

La fel, are puține calorii, motiv pentru caretriptofanul din produsele lactate vă va da și senzația de somn. Mai mult, iaurtul poate echilibra stomacul,  ceea ce înseamnă mai puține șanse de a avea arsuri la stomac sau indigestie.

  • Morcovi

Portocalii și crocanți sunt cei doi calmanți.

  • O banană

Pe lângă că este foarte bogată în fibre, oferă și senzația de sațietate, iar triptofanul calmează, liniștete stomacul și îți dă senzația de somn.

Merele au o tonă de fibre  iar „proteina din arahide sau untul de migdale,  de asemenea, vă satură  fără  a  vă simți  greu la stomac”, ne recomandă Brill.

  • Două felii de curcan

Este extrem de bogat în triptofan, are puține grăsimi, deci nu vă cade greu la stomac, și are în compunere  proteine de înaltă  calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: