ATENȚIE! Un nou site vinde neautorizat rovinieta. NU TE LĂSA PĂCĂLIT!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cineva a lansat pe internet o farsă, deși nu e orice fel de farsă, nu cel puțin una care nu ți-ar putea face rău. Aceasta se referă la plata rovinietei și deja mulți au fost păcăliți. Citește articolul nostru de azi ca să nu fii și tu păcălit! CNAIR, pentru a evita ca mai mulți oameni să cadă în plasa farsorilor, a emis o atenționare cu privire la acești tipi deoameni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îi anunță pe români să nu intre pe site-ul suspect de unde, cică, pot cumpăra rovinieta.

Platforma nu are autorizație pentru a vinde rovinieta, după cum menționează oficial CNAIR. În cazul de față este vorba despre site-ul „ www.rovinietaro.ro” care, după cum vă și puteți da seama, seamănă foarte mult cu un site real al companiei națioanle.  De aceea, firma de stat ne sfătuiește să achiziționăm rovinieta doar de la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate pot fi consulate pe web oficial al CNAIR – AICI.

  • ROVINIETA

Este o taxă de drum care trebuie plătită în mod necesar dacă circuli pe drumurile naţionale din România. Aceștia primesc automat amenzile acasă, pentru că pe toate aceste drumuri sunt camere de luat vederi care-ți verifică nr. de înmatriculare și dacă ai cumpărată rovinieta pentru aceasta.

Rovinieta poate fi achiziționată pentru:

  • o zi,
  • o săptămână,
  • 1 lună,
  • 90 de zile
  • 1 an.

Amenzile sunt foarte mari așa că nu vă recomandăm să circulați fără această taxă: pornesc de la 250 și pot ajunge și până la 4.500 de lei. Este pe categorii. La autoturisme valorează între 250 și 500 lei, însă, în funcție de mărimea autovehiculelor, amenzile cresc progresiv.

Astăzi, fapta se prescrie la 4 luni. Asta înseamnă că procesul-verbal trebuie realizat în termen de maximum 4 luni de la momentul săvârșirii faptei, altfel amenda nu se va mai putea aplica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: