Se pregătește plecarea lui Adrian Chesnoiu? Schimbarea directorului AFIR

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În seara zilei de 12 decembrie 2019, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, pe când participa în cadrul evenimentului de la Sinaia alături de directorii județeni, a fost delegat la Banca de Gene Buzău, condusă de cercetătorul Costel Vânătoru, până la 31 decembrie 2019. Ce forțe politice se ascund în spatele acestei decizii?

Surse din presă ar spune că e vorba despre dorința de a-l înlătura pe acesta de la puterea AFIR, aceste dorințe aparțin ministrului Adrian Oros.

Mai exact, pe perioada delegării sale, funcția de director general AFIR va fi condusă de către Sorin Radu, director AFIR la Satu Mare. Cu toate acestea, coincidența este cu atât mai mare cu cât domnul Sorin Radu nu a venit la evenimentul de la Sinaia, deși raportul său de activitate pe 2019 ar fi trebui prezentat atunci. Totodată, în ciuda invitației, ministrul Adrian Oros nu a fost nici el prezent la întâlnire.

Adrian Chesnoiu a obținut în urmă cu doi ani, vara, după concursul pentru poziție, funcția de director general AFIR. Sorin Radu era pe poziția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, un mandat destul de scurt și asta pe timpul ministrului Achim Irimescu, care era parte la guvernarea lui Dacian Cioloș din acea vreme.

Adrian Chesnoiu nu a răspuns la nici un mesaj transmis din partea presei.

Cu privire la această temă nu sunt comunicări din partea Guvernului.

Delegarea se poate face 1 luna de zile pe an, fără ca acesta să poată refuza, pe o funcție în legătură cu activitatea sa și în interesul celui care deleagă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: