Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță în 2020?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Iarăși au reapărut discuțiile pe internet despre tichetele de vacanță, majoritatea întrebându-se dacă nu cumva urmează o altă schimbare privind valoarea lor sau chiar abrogarea lor. Cu toate acestea, avem o veste bună: voucherele de vacanță vor continua să fie oferite și vor purta aceeași valoare, respectiv 1.450 de lei de om. Cel mai important lucru de reținut este că pot fi folosite numai în România.

Funcționarii publici vor mai pimi și tichetele de creșă care au 450 de lei pentru o lună, pentru fiecare copil de la creşă.

Tichete de masă vor păstra aceeași valoare de 15,18 lei maximum, acest prag fiind stabilit până la sfârșitul lunii martie 2020. Cu toate acestea, funcționarii de la stat trebuie să rețină că alte tichete de vacanță pe Noul An nu vor mai primi.

Alte câștiguri de la stat precum primele și restul tichetelor (culturale și cadou) nu se mai oferă sau sunt blocate pentru bugetari în 2020. Rămân în vigoare premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la concursuri sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care au ajutat în acest scop.

Cu privire la ajutoarele sau indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă – în continuare ele nu se vor acorda. Există și o excepție: dacă încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu se produc din cauza morții.

O inițiativă legislativă cu privire la acordarea altor tichete pe următorii ani există în Parlament, însă dacă aceasta va trece sau nu rămâne de văzut în următoarele săptămâni. Posibila viitoare lege privește tichetele trusou și tichetele junior, acordarea lor fiind facultativă de către angajatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: