Aeroportul din Baia – Mare s-a modernizat! TAROM și alți operatori străini vor opera câteva curse

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Aeroportul din Baia Mare a redevenit funcțional ulterior unei sistări a activității pe o perioadă de 3 ani, aproximtiv. Oprirea tututor activităților comerciale aeriene avusese loc în 2015. În vară s-a anunțat redeschiderea, dar abia în septembrie începuseră câteva curse să funcționeze. Compania națională TAROM a introdus 2 zboruri pe săptămână între Baia Mare și București, în ultimul trimestru al anului cu pricina. 

Cu toate acestea, surpriza avea să fie în anul următor, când vânzăril au explodat și zborurile erau di ce în ce mai dese, pe aceeași rută cu Capitala, TAROM având 9 curse pe săptămână, iar începând cu luna iunie 2019 până la sfârșitul lunii septembrie 2019, companiile TAROM, Blue Air și Atlas Global au avut săptămânal zboruri charter spre Antalya. Doar ca o chestie așa, ziua de 1 iunie 2019 este o dată istorică pentru aeroportul băimărean, având în vedere că aceasta este prima dată când o aeronavă pentru zboruri scurte și medii curier a aterizat și decolat în condiții de maximă siguranță de pe aeroportul din Baia Mare.

Ceea ce a adus acest avion pe pista din Baia Mare a fost proiectul ambițios de modernizare a infrastructurii aeroportuare, adică: reconstrucția pistei de decolare/aterizare, lungimea majorându-se de la 1.800 de metri la 2.150 de metri, iar lățimea, de la 30 de metri la 45 de metri.

În timpul lui 2019 pe aeroportul din Baia Mare fuseseră înregistrate 916 mișcări de aeronave, o majorare importantă dacă o comparăm cu 2018 când au avut loc numai 112 aterizări și decolări. Și numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul a crescut considerabil:

  • mai mult de 40 mii de pasageri în 2019 față de 2.621 în 2018;
  • dintre ei, 16.457 au fost pasageri pe cursele externe (charter) și 23.659 pe cursele interne.

Alte planuri de modernizare și de creștere a nr. de pasageri care trec prin acest aeroport există inclusiv pentru 2020, iar cifrele arată bine. În afară de cele 3 zboruri charter săptămânale spre Antalya, o nouă cursă din Baia Mare spre Hurghada, Egipt va avea loc. Compania Al Masria va fi cea care se va ocupa de această rută din data de 10 iunie 2020 până în data de 30 septembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii.

Va avea loc cel puțin un zbor la fiecare 7 zile. Aeroportul Internațional Maramureș continuă negocierile cu alte firme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: