Chateau Vartely, un vin de calitate din Moldova

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

TOT din categoria vinuri care au raport calitate – preț foarte bun și pe care l-am consumat de curând, pentru prima dată, motiv pentru care și scriu știrea de față, pentru a vă anunța și pe voi de noua mea descoperire :).

După cum știți, articolele/știrile noastre din domeniu sunt scrise de specialiști, masteranzi sau oameni cu experiență largă în domeniu, cum sunt și antreprenorii. Dar, să trecem direct la treaba, să nu mai pierdem timp cu introducerile. Apropo, mai jos la articole recomandate (altele care au legătură cu știrea de față) găsiți și alte texte de ale mele de acest gen.

Pentru că eram într-o mică vacanță la Brașov (dar nu vă speriați, nu se găsește doar acolo, ci la oricare Carrefour din țară și sunt sigur că nu numai acolo) și aveam chef eu cu prietena mea de o seară romantică de relaxare, de Valentine’s Day (știți cum e, trebuie să mai oferim și noi, bărbații, seri romantice iubitelor noastre), așa că am cumpărat de la Carrefour un vin roșu sec, selecția din 2017 (deci aproape 3 ani învechire). Este vorba despre un Merlot crescut pe pământurile Republicii Moldova (care țin să precizez, sunt foarte asemănătoare solurile lor cu ale noastre). Vinurile de acolo sunt foarte tari, în general.

Au branduit acest vin cu numele Chateu Vartely, desigur, pentru a oferi un nume select, finuț, care să te ducă cu gândul la vinurile franceze. Și l-au ales chiar bine! Este potrivit, în primul rând, pentru că păstrează aproape total toate caracteristicile obișnuite ale unui Merlot, dar unul bun. Un vin destul de tare, tare în comparație cu un Merlot obișnuit, care te lovește mai curând ca un Cabernet Sauvignon. Culoarea este roșu deschis, rubiniu, formând pe marginea paharului o potcoavă frumoasă, care-i demonstrează calitatea. Aș putea spune, un vin foarte pasional, te cucerește rapid.

Aromele predominante sunt coacăze negre și cireșe. În general, fructe de pădure.

Vă recomand să îl consumați alături de carne roșie, friptură în special sau făcută în sânge.

Vinurile cu Indicatie Geografica Protejata (IGP) sunt vinuri, în general, de calitate superioară, mai ales că se vede că strugurii sunt autohtoni și au fost crescuți și culeși potrivit.

Se simte ușor și că este învechit, gustul baricului nefiind predominant.

Vinul îl puteți găsi aici, pe e-mag CLICK AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: