DIGI emite obligațiuni de valoare considerabilă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Digi Communications (DIGI), cunoscuta firmă care administrează RCS&RDS (și brandul, în același timp), a declarat că majorează oferta de obligaţiuni, de la 800 milioane euro la 850 milioane euro, precum şi dobânzile privitoare la emisiune, respectiv  2,5% pe an şi cu scadenţa în 2025 pentru o tranşă de 450 milioane euro şi 3,25% pe an şi cu scadenţa în 2028 pentru o tranşă de 400 milioane euro.

Prima dată, firma a transmis că derularea unei emisiuni de obligaţiuni va fi de 800 milioane euro.

Citigroup Global Markets Europe AG va fi Coordonator Global (Global Coordinator) şi Deţinător Comun al Registrului de Subscrieri (Joint Physical Bookrunner) în legătura cu Oferta.

ING Bank N.V., London Branch şi UniCredit Bank AG vor fi Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri (Joint Physical Bookrunner) in legatura cu Oferta.

Compania a mai precizat că se așteaptă ca decontarea obligaţiunilor să aibă loc pe 5 februarie 2020.

În urma sumelor de bani câștigate, DIGI le va utiliza pentru replata anticipată a altor obligaţiunilor, scadente în 2023, în sumă de 550 milioane euro, şi pentru plata sumei de 22,3 milioane euro reprezentând prima de replată anticipată şi dobânda acumulată, dar neplatita, către deţinătorii Obligatiunilor 2023.

În același timp, va opera și o rambursare de 88,9 milioane euro dintr-un credit contractat de RCS&RDS în 2016 de la BRD-Groupe Societe Generale, Citibank, London Branch, ING Bank si UniCredit Bank , precum şi alte 73,4 milioane euro reprezentând un credit luat de RCS&RDS şi DIGI Ungaria.

Noile obligaţiuni vor fi admise la tranzacţionare pe Irish Stock Exchange.

Oferta a fost aprobată de către adunarea generală extraordinară a acţionarilor RCS&RDS din data de 22 ianuarie 2020.

Digi Communications (simbol bursier DIGI), operator de teleco­municaţii de 3 miliarde de lei cu acţiuni încadrate în structura indicelui principal BET, este singura din prima ligă bursieră de la Bucureşti unde fondurile de pensii private Pilon II nu au mai funcționat în S1/2019, adică nu a avut loc nici o tranzacţie pe acest emitent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: