Cele mai groaznice pandemii din istorie

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Desigur că, astăzi, COVID – 19 ni se pare cel mai de temut virus care a existat vreodată pe pământ. Cu toate acestea, această afirmație nu este deloc aproape de adevăr. Nu s-ar clasa nici măcar în TOP 10 cele mai oribile pandemii cunoscute de istorie vreodată. Mai jos puteți viziona un videoclip care reușește să facă un un TOP 10 cu cele mai oribile pandemii care au existat vreodată în istorie.

Pe locul 1 se aflaă BLACK DEATH sau Moartea Neagră. Această pandemie a pornit din Asia Centrală (China) și s-a răspândit în Europa prin intermediul puricilor aflați pe spatele șoarecilor. Cum șoarecii trăiesc pe lângă oameni, aceștia s-au gândit să întreprindă o călătorie în jurul lumii din China, până în Veneția. De aici s-a răspândit în orașele foarte mari din Europa. Gândiți-vă că BLACK DEATH a luat viețile a jumătate din populația Europei de atunci, din secolul al 14 lea. Boala a revenit pe parcursul a mai multor decenii. Își trage numele de la modul în care se coloriza pielea oamenilor infectați de această boală – în negru, imediat înainte să moară.

Smallpox ocupă două dintre aceste locuri. Variola a fost devastatoare, o dată în secolul al 19 lea și încă o dată în secolul al 20 lea, când a ucis câteva sute de milioane de oameni în numai câțiva ani.

Spanish Flue sau Gripa Spaniolă (care, de fapt, nu a pornit din Spania, ci și-a luat numele datorită faptului că Spania, fiind netruă pe timpul Primului Război Mondial, era singura țară care chiar transmitea non-stop detalii despre pandemie, pe când celălalte țări cenzurau astfel de știri).

Restul topului ASCULTAȚI VIDEO-ul mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: