Zahărul din sânge ar decide agresivitatea coronavirusului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal.

  • Explicațiile lor

De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează schimbările la nivel genetic din cauza infectării cu COVID – 19. Se pare că glicemia crescută la pacienți ar avea o legătură directă cu severitatea bolii. Ei explică faptul că existența zahărului pe proteina spike a virusului ar putea face diferența dintre mai multe tipuri de coronavirus, precum și de severitatea lor.

În ciuda faptului că pacienții nu erau bolnavi de diabet, prezența zahărului în sânge, anterior și ulterior infectării cu noul coronavirus determina o hiperglicemie.

Moleculele de zahăr ar bloca receptorii de infectare a celulelor organismului de către noul coronavirus.

  • Ce mutații produc la nivelul moleculelor de zahăr

Aceștia au denumit mutația drept D614G și au observat că apare cel mai des pe Coasta de Est a Statelor Unite, mai mult decât pe Coasta de Vest. În același sens, în primul caz ar fi mult mai gravă boală.

Un alt studiu al chinezilor a arătat că modificările de la nivelul proteinelor spike ale COVID-19 ar fi responsabili pentru severitatea, respectiv existența formei mai ușoare a virusului.

Ar părea că coronavirusul era mult mai sever în Europa decât în China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: