Noile măsuri de relaxare după 15 iunie

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că nu va mai exista obligația ca persoanele care intră în România sa stea în carantină pentru 2 săptămâni. Raed Arafat a menționat că persoanele care provin din state care au mai puțin de cinci cazuri la milionul de locuitori nu vor mai fi obligați la carantină forțată 14 zile.

  • Despre călătorii în afară

Prin urmare, în primul rând, acest anunț vizează turiștii străini și, mai ales, diaspora românească, care, dacă îndeplinește condiția sus-menționată, se poate întoarce în România liniștit/ă:

“E un parametru la care ne uităm, o să înceapă cu spaţiul european, Uniunea Europeană plus Norvegia, Elveţia, Lichtenstein. Care este modalitatea: cine este la cinci cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile, media, atunci poate să intre în anularea măsurii de relaxare şi acest lucru se va evalua periodic”, a declarat secretarul de stat.”

Printre țările vizate se află și Grecia, și Bulgaria, dar lista poate continua, după cum precizează expres Raed Arafat.

„E o listă mai mare de ţări. Nu este una, două, trei ţări, sunt mai multe”.

Lista va fi actualizată la intervale de timp determinate, conform informațiilor transmise de Centrul European de Control al Bolilor.

  • Privind zborurile după 15 iunie

INSP va realiza analiza și va trimite către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă rezultatele sale. În același timp, comitetul va preciza statele care sunt scutite în privința persoanelor provenite din acestea, de carantina la domiciliu de 2 săptămâni.

Raed Arafat a discutat inclusiv despre redeschiderea zborurilor. Acestea vor opera doar pentru statele dinspre și către care au cinci bolnavi raportați la un milion de oameni.

  • “Dacă se vor deschide curse aeriene, vor fi tot la nivelul ţărilor care sunt sub 5 la un milion în ultimele 14 zile”, a mai adăugat Arafat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: