BNR vorbește despre o nouă criză economică

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Banca Națională ne anunță că urmează o gravă criză! Ne paște cu adevărat o altă criză economică după COVID 19? Așa crede BNR, care dezminte declarațiile ministrului de finanțe Florin Cîțu, care vorbește despre o economie actuală sănătoasă.

Noul raport emis de BNR ne demonstrează că s-a raportat o scădere a creșterii economiei de 1,9% pentru primele luni ale anului. Cu toate că anul trecut se vorbise despre o creștere economică de 4,3% în ultimele luni ale anului 2020.

Asta înseamnă că Banca Națională dezminte indirect declarațiile lui Florin Cîțu, care a spus că se așteaptă la o creștere economică mai mare.

BNR declară că revenirea economiei noastre va fi una foarte înceată. Mai mult, dacă restricțiile vor continua din cauza pandemiei de COVID 19, atunci economia noastră nu va mai avea posibilitatea să reziste și, deci, există posibilitatea unei scăderi bruște – mai pe scurt, ne poate aștepta o criză economică.

În 2009, deficitul se raportase undeva la 7,2%, iar în 2021 statul se așteaptă ca deficitul să fie tot undeva pe acolo, deci cu siguranță nu o creștere economică.

Ideea e simplă și logică pentru toată lumea, dacă ție îți scad veniturile, atunci va scădea și consumul – deci economia merge în jos, clar.

  • BNR nu susține creșterea pensiilor

Și aici e ușor de înțeles, statul deja se pregătește să aibă un deficit mare, pentru că a fost un an atipic, cu cheltuieli mai mari decât orice alt stat s-ar fi putut aștepta. Deci nu ar trebui să se crească pensiile, pentru că asta ar însemna doar un deficit mai mare.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR

“Normal că suntem îngrijorați de un al doilea val de pandemie pentru că ar însemna noi restricții de circulație, noi restricții pentru unitățile de producție, de comerț, dar asta se întâmplă în toată lumea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: