De ce nu ar trebui închise terasele la ora 23.00

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Gândiți-vă în următorul fel: undeva pe la ora 21.00, câțiva tineri își găsesc un loc la o terasă. Oamenii se simt bine, beau, fumează câteva țigări și apoi vine chelnerul și îi anunță că s-a facătu ora 23.00 și că se da stingerea. Tu ce ai face în acest moment? Te-ai duce acasă? Bună glumă, normal că nu. Sigur că petrecerea va continua la cineva acasă.

Acum survine următoarea întrebare: tu ce ai prefera? Să stai în aer liber la o terasă, chiar dacă sunt mai mulți oameni, dar totuși, ești în aer liber și la o distanță oricum rezonabilă de restul persoanelor de la mesele de lângă tine și de persoanele de la masa ta – deci destul de sigură situația – sau ai prefera să stai într-o cameră închisă cu restul invitaților care sunt – probabil – 7-8 persoane, în afară de tine.

Și când erau închise terasele și localurile tinerii (și nu numai) ce făceau? Stăteau acasă și se uitau pe pereți toată ziua? Normal că nu! Ieșeau cu prietenii pe capota mașinii în fața blocului sau plecau la cineva acasă. Făceau orice ca să fie mai greu pentru autorități să le ia declarațiile (când era cazul, în perioada stării de urgență), iar în perioada stării de alertă cu atât mai puțin se chinuiau să evite COVID-ul.

Ceea ce vreau să spun este că oricum oamenii o să găsească mereu moduri să se vadă, să se întâlnească, mai ales că oamenii sunt niște ființe preponderent sociabile, așa cum susținea și Platon. Nu ar fi oare mai bine să existe o lege care să reglementeze pe perioada stării de alertă activitatea teraselor și localurilor decât să forțăm oamenii să respecte niște măsuri pe care oricum nu o să le respecte? Vezi, de altfel, exemplul Sudiei. Și nu, puțini se interesează, dar e o țară de populația României. Just saying.

Viața socială este esențială pentru toți și nu cred că dacă impunem mai multe restricți se vor reduce șansele de infetare cu COVID 19 mai mult. Dimpotrivă, riscul este mai mare, pentru că vor fi mai mulți oameni în spații și mai restrânse, care vor sta mai mult împreună decât ar fi stat la o simplă terasă.

In acest articol doar se exprimă o opinie personală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: