COVID-19 ar putea dura foarte mult – anunță OMS

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
OMS a anunțat că pandemia de COVID-19 va fi „cu siguranţă foarte lungă”! Deci, alte vești proaste pentru toți. Care e explicația?

Comitetul de urgenţă al OMS care a avut loc a 4 a oară în scopul unei noi evaluări a situației „a subliniat că durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă”, după cum precizează foarte clar comunicatul emis de organizație:

„OMS continuă să estimeze că riscul reprezentat de COVID-19 este foarte mare”. Comitetul de urgenţă (format din 18 membri şi 12 consilieri) „a subliniat importanţa unui răspuns la pandemie care trebuie să fie naţional, regional şi global”, se mai arată în comunicat.

Pandemia de COVID-19 a produs 17,6 milioane de infectări pe întreaga planetă, lucru în urma căreia s-au raportat 680.000 de decese, după cum ne demonstrează cifrele emise de AFP din surse oficiale.

  • OMS atenționează că este nevoie în continuare de noi cercetări privind aspectele necunoscute ale virusului

Comitetul de urgenţă a stabilit că organizația ar trebui să transmită statelor afectate sfaturi privind modalitatea de gestionare a pandemiei „pentru a reduce riscul ca reacţiile la epidemie să slăbească, într-un context de presiuni socio-economice”.

În același timp, comitetul a decis să se continue cercetările privind aspectele necunoscute ale virusului, mai ales originea animală şi posibilitatea ca acesta să produce infectarea oamenilor prin intermediul animalelor. S-a cerut și cercetarea „modului de transmitere (a virusului), mutaţiile sale potenţiale, imunitatea şi corelările de protecţie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: