Supa de toamnă cu gogoșar, linte roșie si rădăcinoase

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Supa de toamna cu gogosar, linte rosie si radacinoase este un tip de preparat care se realizează relativ ușor și într-un interval de timp mare (3h și 10 min). Există și un avantaj: este delicioasă!

Ingrediente

  • 2 gogosari
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 cana linte rosie
  • 1 ceapa rosie
  • Ulei de masline
  • Sare
  • ½ lingurita piper cayenne
  • 2 l apa

Cum se face

  • Se spala lintea rosie si se scurge.
  • Se curata de coaja morcovul, pastarnacul si telina.
  • Se spala radacinoasele si se toaca marunt.
  • Se curata de seminte, se spala si se toaca marunt gogosarul.
  • Ceapa rosie se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline in vasul de la slowcooker duraceramic crockpot sau (daca nu aveti) intr-o plita/cratita .
  • Se pune deasupra ceapa, gogosarul, morcovul, telina si pastarnacul, se pune sare si piper cayenne si se lasa la rumenit o vreme (nu mult)
  • Se pune lintea si 2 litri de apa, se amesteca bine si se muta vasul de pe plita in slow cooker.
  • Se seteaza slow cooker-ul pe functia high timp de 3 ore.
  • Supa se poate servi cu crutoane de paine.

O alternativa la aceasta supa de linte (cea in stil marocan) exista si aici pe youtube:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: