Nestle a recunoscut oficial că majoritatea produselor sale nu-s sănătoase

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cel mai mare producător mondial de alimente, grupul elveţian Nestle, recunoaşte într-un document intern că mai mult de 60% din băuturile şi produsele sale alimentare nu îndeplinesc “definiţia standard a produselor sănătoase” şi totodată că “unele din categoriile şi produsele noastre nu vor fi niciodată sănătoase”, a transmis presa americană. 

Cotidianul Financial Times își are sursa direct de la documentele circulate între directorii Nestle la începutul anului, care arată că numai 37% dintre băuturile şi produsele alimentare de tip mainstream ale grupului, excluzând produse de tip hrană pentru animale şi produse specializate pe nutriţie, au obţinut un rating de 3,5 stele conform noului sistem de clasificare a alimentelor sănătoase.

Acest sistem clasifică alimentele pe o scară de până la cinci stele şi este folosit de grupurile internaţionale precum Access to Nutrition Foundation.

Nestle, compania care produce napolitanele KitKats, supele Maggi şi cafeaua Nescafe, descrie pragul de 3,5 stele drept “definiţia standard a produselor sănătoase”.

Cu toate acestea, în portofoliul general de băuturi şi produse alimentare al grupului elveţian undeva la 70% din produsele alimentare ale Nestle nu îndeplinesc standardul, împreună cu 96% din băuturi şi 99% dintre dulciurile şi mărcile de îngheţată Nestle.

“Am reuşit să ne îmbunătăţim în mod semnificativ produsele…dar portofoliul nostru nu îndeplineşte în continuare definiţiile externe ale sănătăţii într-un mediu în care presiunile de reglementare şi solicitările consumatorilor cresc exploziv”, se arată în prezentarea consultată de Financial Times.

Directorul general de la Nestle, Mark Schneider, a recunoscut tendința consumatorilor pentru o dietă sănătoasă însă a respins acuzațiile cum că alimentele procesate vândute de Nestle şi alte multinaţionale sunt în realitate nesănătoase în sine.

Deși, informațiile cotidianului arată că un produs precum băutură cu gust de portocale San Pellegrino obţine un rating ‘E’, cel mai slab calificativ potrivit unui sistem diferit de notare, denumit Nutri-Score, cu 7,1 grame de zahăr la 100 de mililitri. Totodată, produsul Nesquik cu aromă de căpşuni care este vândut în SUA are 14 grame de zahăr la o singură porţie, alături de mici cantităţi de colorant şi arome, cu toate că este marketat ca “micul dejun perfect pentru copii”.

Nestle a atacat la loc susținând că “lucrează la un proiect valabil la nivelul întregii companii pentru a-şi revizui strategia în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Analizăm întregul nostru portofoliu pentru a ne asigura că produsele noastre ajută la îndeplinirea nevoilor nutriţionale ale oamenilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: