Țările europene în care se poate călători mai ușor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Iată câteva dintre ideile principale ale acestui articol:

 • Croația poate fi vizitată în baza unui test PCR negativ.
 • Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.
 • În Malta, pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie.
 • În Muntenegru poți călători Muntenegru în baza unui test negativ PCR efectuat cu 72 de ore înainte sau cu un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore.

Mai multe țări europene au redeschis frontierele turiștilor cu mai puține restricții. Printre acestea ar putea fi incluse Croația, Grecia, Italia, Malta și Portugalia. În aceste state poți intra în baza unui test PCR negativ, a certificatului de vaccinare sau a actului care dovedește că ai trecut prin boală.

De asemenea, pentru a consulta mai multe detalii privind condițiile de intrare/ședere în cazul fiecărui stat din lume puteți consulta site-ul oficial al MAE privind condițiile de călătorie.

 • Croația

Croația, cunoscuta pentru apa limpede albastră și pentru insulele sale, poate fi vizitată în baza unui test PCR negativ. Singura condiție care se adaugă primei este să fie realizată în ultimele 48 de ore de dinaintea călătoriei.

 • Grecia

Grecia permite intrarea pe teritoriul său tot cu test PCR negativ sau cu ajutorul unui certificat de vaccinare anti COVID-19. Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu intră în vigoare măsura carantinării.

 • Italia

Italia este deschisă turiștilor europeni dar și a celor britanici sau americani – toți turiștii trebuie, dar, să arate un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore.

 • Malta

Malta este prima țară din UE care a atins imunitatea de turmă. Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi aplicabil din iulie. Restaurantele malteze pot sta deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este în continuare obligatorie în spatii deschise.

 • Islanda

În Islanda poți admira aurora boreală sau te poți relaxa la baile termale. Turiștii vaccinați și cei care prezinta un act care atesta vindecarea de Covid-19 pot vizita țara fără a sta în carantină, dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi realizat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

 • Muntenegru

Muntenegru s-a redeschis recent pentru turiști. Vizitatorii din toate țările pot intra în țară cu un test negativ PCR efectuat cu 72 de ore înainte, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, certificat de vaccinare sau dovada recuperării din boală.

 • Portugalia

Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu un test negativ PCR, care se va efectua nu mai devreme de 72 ore până la zbor. Cu toate acestea, în Madeira se poate intra numai cu adeverință care atestă vaccinarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: