UN STUDIU DESPRE PIATA MUNCII

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Așteptări mai optimiste privind evoluția pieței muncii din România? Nu prea au au avut respondenții noștri…Conform celui mai recent studiu MKOR –Employee Sentiment 2024.

Ți-am pregătit, pe scurt, câteva dintre cele mai importante rezultate ale cercetării Employee Sentiment 2024. Ne-am dorit să aflăm ce planuri și așteptări au angajații, dar și îngrijorările lor în plan personal, prin prisma unor indicatori cheie: siguranță, aspecte financiare, oportunități de creștere, volum de muncă, flexibilitate și dinamica echipei.

Conform datelor analizate, piața muncii a fost marcată de o serie de tendințe contrastante care au afectat direct experiența angajaților în 2023.

Rezultate cheie ale cercetării:

  • Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază
  • 7 din 10 tineri Gen Z preferă să lucreze remote
  • 40% dintre angajați au beneficiat de creșteri salariale în 2023
  • 2 din 10 angajați și-ar schimba locul de muncă în următoarele 6 luni
  • 3 din 10 persoane consideră că situația organizației se va înrăutăți în 2024

Angajații din România se confruntă cu o serie de provocări cu privire la condițiile de muncă și la evoluția carierei lor, pe măsură ce mediul profesional evoluează și se adaptează la schimbările socio-economice și tehnologice.

La nivel macro, așteptările privind evoluția pieței muncii sunt pesimiste. 7 din 10 persoane consideră că numărul șomerilor va crește în 2024, iar 3 din 10 persoane cred că situația organizației unde lucrează se va înrăutăți în 2024.

Printre cele mai mari îngrijorări pentru tinerii din România sunt nivelul salariilor (40%) și sănătatea fizică (38%).

Mă bucur să văd că studiul a fost preluat cu interes de către presa din România, printre care se numără publicațiile Forbes România, Adevărul.ro, Wall-Street.ro, dar și Cristian China-Birta (Chinezu) în newsletter-ul său.

Pe tine ce te preocupă cel mai mult legat de piața muncii din România?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: