Recital și degustări de vinuri la Castelul Peleș

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Sâmbătă 14 octombrie 2017, de la ora 16, va avea loc un recital unic în peisajul muzical românesc, în finalul Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat la Castelul Peleș de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romania şi Muzeul Naţional Peleş.
Pianisul Lucian Velciu propune o inedită și atractivă abordare a unor șlagăre ale muzicii clasice, dar și ale unor hit-uri rock, pop.
În Sala de muzică a Castelului Peleş, vor răsuna în aranjamente pianistice atractive piese din repertoriul: ClodplayQueen, Pink FloydMichael Jackson, dar și opusuri imaginate de Mozart și Paganini.
Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com
Recitalul va fi urmat de o degustare a vinurilor Domeniile Ostrov.
Pianistul Lucian Velciu a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. I-a avut profesori pe Anca Borina (Şcoala de muzică nr. 4) şi Constantin Niţu (Liceul “Dinu Lipatti” 1987 – 1990 şi Liceul “George Enescu” 1990 – 1994). A susţinut recitaluri pe diferite scene: Universitatea de Muzică Luxemburg, Sala Studio a Ateneului Român Bucureşti, Muzeul Naţional George Enescu, Muzeul de Artă din Constanţa, Palatul Mogoşoaia, Castelul Peleş, Sala Radio ş.a. Lucian Velciu a participat la programul de perfecţionare din cadrul Colegiului Pro (1998-2001) şi la un curs de vară (iulie 2002) susţinut în Luxemburg de pianista Dana Protopopescu. Pianistul a câştigat laurii unor competiţii de gen: premiul al II-lea la Concursul internaţional de pian Carl Filtsch Sibiu – ediţia 1997, Premiul I şi Marele Premiu la Concursul Pro Piano – 2001, Bucureşti. Prezenţa pe podiumul de concert a început din perioada studiilor universitare când a susţinut diferite recitaluri. A fost invitat în emisiuni ale posturilor Radio România şi TVR, realizate de Iosif Sava, Rodica Sava şi Ivona Cristescu, iar după 1998 a susţinut recitaluri în emisiuni televizate la PRO TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: