TOP 4 alimente cu cele mai periculoase toxine pentru corp

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sa intram direct in paine, cum s-ar zice! E clar pentru ce ati venit, titlul spune tot. Trebuie sa stim un lucru foarte important, totusi, inainte de a incepe, si anume ca toxinele se gasesc peste tot. O sa vedeti imediat la ce ma refer, in alimente, in aer, de fapt, ce sa mai vorbim, in cele mai neasteptate locuri! De asta am si zis ca un articol pe tema asta ar fi numai bun pentru voi.

  • Bisfenolul A sau BPA.

Se folosesc cu precadere la producerea unor produse din plastic (da, biberoanele! PET inclusiv pentru aproape orice lichid, CD-uri, echipamente sportive, plombe dentare, hârtie autocopiativă, lentile, mobilier din plastic samd.

Pot dauna oricui, dar mai ales copiilor. De fapt, cele la care cu adevarat trebuie sa aveti grija (in general) sunt cele materiale de plastic cu bisfenol A, ce-si transfera compuşii nocivi în corpul tau (totusi CD-urile sau ambalajele pentru dezinfectanţi nu intra in aceasta categori). La capitolul copii biberoanele şi suzetele cu BPA sunt iarasi foarte periculoase, intrucat si in cazul lor se eliberează toxine nocive direct în corpul copilului. Bisfenolul A face probleme sistemului endocrin. Totodata, un alt efect, in afara de cel estrogenizant, este si asupra sistemul nervos central (creierul), chiar si la adulti. Numeroase analize si studii au dovedit ca, in mod cert, BPA ajuta la dezvoltarea obezităţii şi a masei adipoase.

  • Ftalații.

Sunt substanțe chimice, utilizate in atatea produse, incat mi-ar fi absolut imposibil sa le enumar pe toate aici, precum jucăriile, linoleum-uri și tapeturi, detergenți, lubrifianți ori ambalaje alimentare, medicamente, cele de îngrijire personală samd. Copiii care intra in contact cu astfel de jucării din plastic, care contin sus-mentionata toxina, au sanse mai mari de a dezvolta tulburări cognitive şi de comportament, ca este ADHD. Concentratie mai mare = AHD mai grav, tulburari mai grave – arata studiile coreenilor.

  • Mercurul.

Deja foarte cunoscut ca afecteaza creierul, inima și sistemul nervos. Femeile însărcinate ori femile care alăptează nu trebuie sa exagereze cu consumul de pește, intrucat mercurul nu lasa sa neurologia fătului sa se dezvolte normal, corect.

Pestii care au un continut periculos:

  1. rechin
  2. pește-spadă;
  3. macroul regal;
  4. le fish;
  5. ton;
  6. halibut;
  7. știucă

Cele cu continut scazut sunt: anșoa, sardine, somon sălbatic (Pacific), hering, cambula, crab albastru din Atlantic, egrefin, păstrăv de crescătorie, creveți, somn de crescătorie (totusi, studiile arata ca exista si posibilitatea ca acestea sa mai aiba si alti contaminanți, care, daca sunt multi, au efect negativ pentru femeia însărcinată).

  • Plumbul.

Tocmai ca aceasta substanta se strange în organism, il face atat de periculos, avand efecte negative asupra a diferite organe şi, mai ales, la copii. Contactul cu plumbul duce, in fiecare an, la aproape 143.000 de decese, in special unde sunt regiuni cu industrii dezvoltate.

Plumbul se răspândeşte în organism şi afectează creierul, ficatul, rinichii şi oasele. El se stochează în dinţi şi oase, iar de-a lungul timpului nu se elimină, ci, dimpotrivă, se acumulează. Permanent suntem expuşi riscului de a introduce plumb în organism. Printre care: unele produse cosmetice şi medicamente tradiţionale, unele alimente, mai ales dulciurile glazurate, multe vopsele încă folosite frecvent pentru decorarea interioarelor. Copiii sunt mai vulnerabili, deoarece ei absorb de 4-5 ori mai mult plumb prin cantitatea ingerată comparativ cu adulţii.ASta pentru ca copiii obisnuiesc sa duca mana la gură după atingerea obiectelor, hainelor, suprafeţelor contaminate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: