Ce alimente consumăm de sezonul rece?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

A venit vremea rece/vremea rea, cum mai zicem noi! Ce ne facem? Ce consumăm acma? Deși poate părea dificil de găsit alimentele sănătoase în această perioadă, lucrurile sunt mai simple decât par. Iată mai jos o serie de metode care-ți vor aduce o tonă de vitamine si minerale cu rol antiinflamator.

Dovleceii, varza, ardeii grasi, ceapa rosie, conopida, sfecla sau alte legume sunt soluțiile cele mai bune pentru a avea retete de toamna de succes.

  • Prepararea legumelor în sezonul rece

Supa crema de dovleac si ciupercile gratinate sunt printre cele mai delicioase și gustoase.

Legumele, mai ales cele din sezonul de toamnă, au proprietati antiinflamatoare. Au o tonă de vitamine si minerale foarte importante pentru corp dar și pentru păstrarea unei imunități puternice. Deoarece modul în care le preparăm poate duce la pierderea unora dintre aceste proprietăți esențiale ale legumelor, trebuie să acordăm o reală importanță preparării.

  • Supa crema

Preparatele din legume de sezon sunt cele mai bune pentru organismul nostru. Supele sunt cel mai bun mod de a păstra majoritatea proprietăților legumelor, mai ales în privința rolului lor antiinflamator. Poti încerca supa de mazare, supa de fasole sau supa de dovleac.

Pe de altă parte, dacă dorești o dietă plină de minerale si nutrienti, atunci trebuie să crești puțin consistența supelor, mixând mai multe legume la un loc.

Supa crema de conopida cu branza cu mucegai este un preparat extrem de gustos, în stil franțuzesc și care are o tonă de beneficii pentru corpul tău.

  • Încearcă să adaugi condimente bune în retetele de sezon

Turmericul este primul condiment care-mi vine în minte, de acest gen, cu proprietăți antiinflamatorii, la fel si scortisoara sau rozmarinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: