Angajații primesc bonuri de masă mai mari

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Valoarea maxima a unui tichet de masa a crescut in urma cu cateva zile.

Bonurile au crescut de la valoarea de 9,57 lei la 15 lei. Se poate verifica acest lucru prin Legea nr. 218/2016, prin care s-a aprobat majorarea. Cu toate acestea, precizam ca patronul nu este obligat de lege sa dea tichete de masa de 15 lei, lasandu-se la propria lui apreciere acest aspect.

„Firmele cu marje mari de profit vor putea acorda, si cu siguranta ca vor da astfel de mariri salariale, ca masura de fidelizare a angajatilor. Dar cele cu profituri mici vor da tichete ca si pana acum, pentru ca nu tuturor le merg afacerile ca în statisticile oficiale. In alta ordine de idei, acest sistem cu acordarea de tichete de masa arata de fapt cat de mici sunt salariile romanilor.

Salariul ar trebui sa fie îndestulator pentru toate cheltuielile angajatului si sa nu mai fie nevoie de suplimentarea lui cu tichete de masa”, a spus Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

Prin urmare, in urma cresterii valorii bonurilor de masă, antreprenorul are acum posibilitatea de a alege acest tichet sau nu, insa din anul 2018 s-a anuntat ca bonul de masa se va majora si mai mult, cu pana la 20 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: