Câte garanții au fost oferite în 2018 pentru antreprenorii din Start-Up Nation 2017

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a eliberat chiar acum cateva zile exact 4.800 de garantii dedicate programului de sprijin financiar, Start-Up Nation 2017, se arata intr-un comunicat emis de stat.

Conceptul exista inca din septembrie anul trecut, sistemul de garantare a creditelor punte venind intr-un moment in care antreprenorii aveau cea mai mare nevoie de el, ca de aer. Principilalele efecte sunt largirea si usurarea accesarii la acest investitii pentru punerea in practica a proiectelor, precum si datorita reducerii cheltuielilor cu ele, prin facilitatea de contragaratare oferita de Fondul Roman de Contragarantare – comisionul normal stabilit de Comisia Europeana, de 3,8%, cat a fost initial, acum a scazut la 2,48%. O diferenta de mai mult de 1 procent.

Din numarul total al persoanelor care au folosit mecanismul de garantare a creditelor de prefinantare, in jur de 65% dintre ei au primit si contragarantii. Mare parte din investitiile primite vor fi folosite pentru aplicarea concreta a proiectelor de investitii (99%), realizandu-se, in acest fel, functia de catalizare a dezvoltarii economice sustenabile pentru toata tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: