Regiunile din N-V Bulgariei care cer unirea cu România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Locuitori din nord-vestul Bulgariei au anuntat ca vor incerca, pentru inceput, sa ia toate semnaturile necesare pentru a se separa de Bulgaria si, mai tarziu, unirea cu Romania. Acestea sunt regiunile Vidin, Vratsa si Montana. Declaratia a fost facuta de televiziunea bulgara NOVA. Se gandesc sa se uneasca cu Romania sau sa aiba autonomie.

Initiatorul celor doua obiective este Boris Kamenov si a vorbit la Nova TV despre principalele motive pentru care doreste separarea de tara mama: coruptia. Totodata, motivul invocat de Kamenov pentru dorinta celor 3 regiuni de a se uni cu Romania, acesta a afirmat ca in sistemul judiciar si lupta anticoruptie sunt mult mai bune la vecini.

Un alt sustinator al initiativei de secesiune a invocat motivul lipsei locurilor de munca: “Suntem din Kozlodui, Plovdiv si alte orase si nu e nimic de munca acolo”. 

Dorinta de unirea cu Romania, insa, va veni doar dupa ce localitatile din Nord-Vestul Bulgariei isi vor obtine autonomia.

„Locuitorii din nord-vest sunt recunoscuți ca luptători. Populația acestei regiuni a organizat revolta împotriva Imperiului Otoman, precum și așa-numita revoltă Septembrie 1923”, a spus Boris Kamenov.

A mai specificat si ca „bulgarii din această regiune nu mai vor să fie părtași la corupție și vor lupta pentru o democrație adevărată”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: