Bacterii descoperite în cuburile de gheață de la dozatoarele KFC

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Protecția Consumatorilor a găsit, în cadrul unei anchete, în compunerea bucăților de gheață din sucurile KFC bacterii coliforme, Clostridium și enterococi intestinali. ANPC le-a oprit funcționarea aparatelor de producere a gheții. Restaurantul se afla în zona Vitan, București.

Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a anunțat populația că aparatele de fabricare a gheții cu bacteriile periculoase au fost scoase din funcțiune și nu vor mai funcționa în viitor. Drept dovadă, a transmis și un film făcut în cadrul controlului de la restaurantul fast food KFC. Din filmare, se arată cum un pahar era umplut cu gheața contaminată cu bacterii (coliforme, Clostridium, enterococi intestinali) și Coca-Cola dintr-un dozator KFC.

Paul Anghel a menționat faptul că este vorba despre restaurantul fast food KFC din Mall București, Vitan:
“La mall-ul din Vitan am prelevat gheaţă, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica şi am determinat anumite valori. N-aş vrea să mă refer la numărul total de germeni, care a fost iarăşi destul de mare şi a fost depăşit, pentru că pot fi unităţi de focar patogene sau nepatogene, dar am găsit, la două probe, bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Am gândit să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali.
Analizele au fost repetate, este un laborator din Bucureşti acreditat şi autorizat RENAR, care a primit de la noi probe de la mai multe unităţi din Bucureşti, în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme – bacterii coliforme, enterococi, Clostridium – lucruri care după părerea noastră sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă, astfel încât să nu se mai propage povestea cu infectarea mai departe. Vom alerta şi Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de astăzi (marţi, n.r) ca să verifice exact care sunt problemele acolo.
De asemenea s-a luat decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase. Povestea a plecat de la determinarea unei cantităţi de gheaţă mult superioare unui băuturi carbogazoase”

ANPC a mai realizat și alte controale la Mc’Donalds, însă nu au fost descoperite nereguli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: