O altă țară ar putea încerca să iasă din UE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, si-a exprimat ingrijorarea, in urma cu cateva zile, in legatura cu posibilitatea ca Polonia sa aiba initiativa de a iesi din Uniunea Europeană, in ipoteza in care finanţarea europeană va scadea, in urma sancţiunilor stabilite, din cauza legilor defectuoase date in dreptul polonez.

Fost prim-ministru polonez şi un opozant al partidului de guvernământ de la Varşovia, Tusk s-a opus premierul polonez Mateusz Morawiecki, care, in ciuda avertismentelor Uniunii Europene, acesta a continuat sa apere reformele controversate din justiţie în cadrul unei întrevederi la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

“Pentru partidul Lege şi Justiţie (PiS), avantajul de a fi în UE se reduce la balanţa de plăţi, ignorând total alte beneficii precum piaţa comună, ordinea juridică, securitatea garantată etc. Dacă nu vom mai fi un contribuabil net, jocul ar putea să fie încheiat de către ei. Aşadar, îmi pot imagina cu uşurinţă o situaţie în care, dacă Polonia se va regăsi într-o zi printre contribuabili, guvernul polonez va decide că este timpul să-i întrebe pe cetăţeni dacă mai vor Polonia în UE. Apoi vor lucra din greu pentru a ajunge la concluzia că este necesar să-şi ia adio de la calitatea de membru”, a declarat Presedintele Consiliului European.

“Lege şi Justiţie (PiS) poate să pună capăt crizei dacă renunţă la schimbările din sistemul judiciar. La Bruxelles încă mai există un surplus de speranţă – nu vorbesc despre încredere, pentru că, din păcate, a dispărut de mult – că Polonia va rămâne în UE”, a mai adaugat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: