Tehnologia, cauza pentru scăderea IQ-ului europenilor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un nou studiu arata ca gradul de inteligenţă din ţările europene cu o economie performanta a incepuit “sa scada” si a devenit o problema in sine pentru aceste natiuni, ca Marea Britanie (care are locul I) şi Scandinavia – Danemarca, Norvegia, Finlanda şi Suedia (celalate locuri).

Analiza este denumita „Începe mucegaiul de la acoperiş?” si evidentiaza ca dezvoltarea IQ-ului a inceput sa scada inca de prin secolul trecut, chiar mai accentuat din anii ’90.

Cercetătorul Michael Shayer, cosemnatar al studiului, arata ca inca din 1995  „O forţă socială consistentă a influenţat modul de gândire al copiilor, devenind din an în an tot mai pregnantă”. De fapt, Shayer se refera la tehnologia care a influentat puternic (si poate nu benefic) mintiile oamenilor, cele precum consolele de jocuri şi telefoanele mobile smart, modul de comunicare fiind, astfel, distorsionat.

„Dacă luăm, de exemplu, copiii de 14 ani din Marea Britanie, ceea ce puteau face 25% dintre ei în 1994, acum numai 5% pot face”, a declarat Michael Shayer, vorbind despre solutionarea unor teste de matematică şi ştiinţă.

De altfel, Finlanda, Norvegia şi Danemarca au, fiecare, o scădere anuală de 0,23% in gradul de IQ al cetatenilor, in cadere inca din 1995 si pana astazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: