Noua metodă de diagnosticare a cancerului, mai eficientă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

O noua stire despre modalitatea de diagnosticare a cancerului, de care acum suntem mai aproape ca niciodata, a facut furori pe internet. Anuntul expertilor a fost facut cu privire la găsirea unui test universal de sânge, prin care se poate descoperi aceasta boala.

Un grup de cercetatori de la Johns Hopkins University au gasit o modalitate noua prin care se pot diagnostica mai bine de 8 tipuri de cancer. Ideea principala a acestei tehnici este de a detecta boala in fazele ei incipiente, ceea ce ar salva extrem de multe vieti.

Metoda se numeste CancerSEEK si caută mutații în 16 gene care se pot vedea in mod special la persoanele imbolnavite și poate detecta mai multe tipuri de cancer, precum: cel la stomac, pancreas, oase, plămâni, ovare, prostată, tipuri care nu se extind niciodata si in alte parti ale corpului.

Au fost 1,005 de pacienți imbolnaviti de felurite tipuri de cancer care au participat la studiu. 70% din cei testați au fost diagnosticați cu această boală:

„Cred că am făcut un pas imens în scăderea mortalității la pacienții bolnavi de cancer. Este crucial să descoperim această boală în primele stadii. Cancerul la pancreas de exemplu este are foarte puține simptome și adesea este găsit în stadiul patru, atunci când nu se mai poate face nimic. Cu ajutorul acestui test putem salva multe vieți”, a declarat unul dintre experti.

Testul CancerSEEK poate fi utilizat si in cazul oamenilor care nu au fost testati inca, anterior. Posibilitatile care pot decurge de aici sunt extrem de mari, intrucat ele privesc mutațiile la nivelul ADN-ului și al proteinelor. Prețul este 500 de dolari (dar poate fi si mai scump).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: