Înființează o fermă viticolă!
Ferma viticola este chiar o idee super buna de afacere. De ce? Haideti sa ne expunem argumentele mai jos.
Cererea este in primul rand foarte mare, mult prea mare, mai ales ca se cauta vinurile de calitate, nu posirci! In mod special trebuie sa va folositi de fondurile europene, cu ele reusiti sa puneti o afacere pe picioare.
Mai ales ca pornesti deja cu un avantaj, faptul ca vinurile romanesti au dobandit o anumita imagina foarte pozitiva in lume, pentru gustul de calitate, soiurile profund originale, cu denumire de origine controlata, de asta suntem bine cunoscuti, alaturi de Franta, Spania, Italia, Germania sau Portugalia, adica cei mai importanti producatori si exportatori de vin.
Crama Garboiu este o afacere de familie infiintata in anul 2005 si fabrica vinuri cunoscute in Europa si cultiva soiuri originale si crescute cum trebuie.
Este localizata in comuna Cotesti, loc ales special pentru conditiile climatice foarte bune si pentru solul plin de minerale, nemaiintalnit in partea de Sud-Est a Romaniei. Cultiva soiuri de vita-de-vie autohtona, cum sunt Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra si internationale cum ar fi Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon sau Pinot Noir.
Crama a fost construita in perioada 2005-2006, dupa ce au folosit fonduri SAPARD, pe aproximativ 250 de hectare de teren. In 2009 patronul a mai decis sa ia niste fonduri FEADR prin Masura 123, lucru care i-a permis sa dobandeasca ultimele dotari din domeniul viticol, cu tehnologii moderne de procesare a strugurilor, doua prese, vinificatoare pentru fermentarea controlata a mustului, centrala si rezervoare de frig, un sistem de pasarele si utilaje pentru filtrarea si conditionarea vinului.
Fondurile europene au oferit posibilitatea de a creste capacitate de stocare de peste 2.000.000 litri de vin, iar sectia de vinificatie primara a inceput preluarea a mai bine de 3 mii de tone de struguri pe campanie de vinificatie.
Vinificatia primara are 2 linii de procesare a strugurilor, una pentru struguri albi, cealalta pentru struguri rosii, si poate prelucra pana la 30-35 de tone de struguri pe ora.
In 2017 strategia cramei a fost de a vinde cel mai mult vinuri la sticla si mai putine cele cu ambalajele de tip bag-in-box.
“Anul 2017 a fost un an al schimbarilor pentru Crama Girboiu. Inca din ianuarie ne-am propus adaptarea strategiei de vanzari si directionarea ei catre vanzarea de vin in sticla, in detrimentul ambalajelor de tip bag-in-box, care reprezinta peste 30% din totalul cifrei de afaceri”, a mai spus Livia Girboiu, executiv manager in cadrul Cramei Girboiu din Vrancea.