6 alimente pentru un creier sănătos
Care sunt alimentele care ne ajuta sa ne crestem capacitățile cognitive cu 20% ne spune chiar Organizația Mondiala a Sănătății.
Iata aici 6 dintre acestea:
-
- Fructele de pădure
Au foarte multi antioxidanţi care ajuta atât memoria, cât şi coordonarea motorie. James A. Joseph, specialist în neuroştiinţe, ne ajuta sa intelegem că antioxidanţii din fructele de pădure sunt niste luptatori foarte buni contra inamicului numit stresului oxidativ, fiind ca un fel de agent antiinflamator.
- Fructele de pădure mancate împreuna cu nuci sau avocado
Scade riscul de dezvoltare a anumitor boli ca cele neurodegenerative.
-
- Doar 1 babană
-are tot ce trebuie pentru cantitatea de fiecare zi de glucoză de care are nevoie creierul nostru
-conform specialistului Leigh Gibson, creierul pentru a functiona la capacitate maxima trebuie ca fluxul sanguin sa circule intr-o cantitate de 25 de grame de glucoză (cam aceeasi cantitatea cu cea pe care o are o banană).
- Ouăle
au o grăsime foarte aproape cu vitamina B, denumita colină. Mai ales ca aceasta ajuta atât in cazul memoriei, cât şi in cazul timpului de reacţie al minţii. De asemenea, chiar mai mult decat atat, cica grăsimea scsade efectele oboselii! Nu stiu, trebuie sa incerci! Dar asa zic studiile!
- Somonul
Are omega-3, proteine, fier şi vitaminele B, iar tocmai din aceasta cauza produsul ajuta la corecta funcţionare a memoriei, pentru concentrare şi raţionalizare.
- Mananca vinete
Chiar are multe beneficii, mai ales la aceasta parte din corp, contribuind la comunicarea dintre celulele cerebrale şi moleculele mesagere.