Beneficiile necunoscute ale somonului și slăninei de porc

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a distrus toate miturile românilor despre slănina de porc. Deși acest aliment este considerat de noi unul dintre cele mai nesănătoase și pline de grăsime alimente, fiind negativ mai ales în cazul persoanelor cu nivel ridicat de colesterol, nutriționiștii nu sunt de aceeași părere.

Specialistul menționat de noi astaăzi a fost numit de presă drept ”nutriționistul vedetelor” și este probabil printre cei mai buni nutriționiști din țară, distrugând o grămadă de mituri despre alimente.

După cum știți, rolul nutriționiștilor este chiar acesta: de a-ți găsi o alimentație echilibrată care să nu te îngrașe.

De curând, Mihaela Bilic a redactat un articol pe care l-a publicat și pe pagina ei de Facebook, în care vorbește despre beneficiile uimitoare și puțin cunoscute de români ale slăninei de porc. Specialistul susține că are grăsime sănătoasă, tocmai datorită faptului că este compus din mulți acizi grași.

În același timp, mai menționează și că alimentul este foarte similar în valori nutriționale și în efectele sale cu uleiul de măsline sau somonulȘ

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon 🙂”, ne-a explicat medicul nutriționist.

Slănina îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului, controlează contracațiile musculare ale organelor interne, contribuie la menținerea unui tonus vascular puternic și crește circulația sangvină.

Aceasta este recomandată inclusv pentru durerile articulare, mai ales pentru mastită sau în ameliorarea durerilor dentare. În cazul tuturor este bună slănină veche sau untură topită pe care o folosești pentru a unge sau masa regiunile afectate.

Este bună și ca remediu contra mahmurelii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: