Care sunt românii care au cele mai mari salarii din țară (în 2017)

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

S-a ajuns in situatia in care angajatii cu cele mai mari salarii din Romania (aflati in Capitala) sa aiba un salariu de 3.116 de lei net în 2017. De cealalta parte a paginii, in Teleorman sunt angajaţii care au cele mai mici salarii, în medie, fiecare 1.780 de lei net în 2017. Salariul mediu pe economie a ajuns anul trecut in jur de 2.400 de lei net pe lună, desi in mai mult de 50% din judeţele României salariile romanilor au scazut sub 2.000 de lei net. 

Romanii din Bucuresti au luat, în medie, fiecare cam 3.116 de lei net pe lună în 2017, adica majorate cu 7% in comparatie cu anul 2016, potrivit informatiilor oferite de cei de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe primele locuri, in regiunile cu cele mai mari salarii din 2017 este Cluj – al doilea – (care are salariul mediu net de 2.670 de lei în 2017, în creştere cu 14% faţă de anul 2016), Timiş (2.501 lei net, + 7% faţă de 2016), Sibiu (2.468 de lei net, +21% faţă de anul 2016) şi Braşov (2.383 de lei net, + 18% faţă de 2016).

„Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii şapte ani, vedem că salariile angajaţilor au avut o creştere constantă în polurile de dezvoltare, iar această tendinţă se va menţine în continuare. O să vedem totuşi o scădere a procentului de creştere salarială pe măsură ce salariile vor fi mai mari în valoare absolută în aceste zone“, a mai spus Oana Tufăroiu, sales & operations director la firma de recrutare şi închiriere  Humangest. 

Sa nu uitam, adevarul e ca cei din Capitala au avut o majorare salarială de 7% in anul trecut care a reprezentat, în valoare absolută, un plus de 190 de lei la salariul lunar, pentru cei din Teleorman, de pilda, creşterea de salarii de 12% din anul precedent a fost tot cam 190 de lei/ lună.

One thought on “Care sunt românii care au cele mai mari salarii din țară (în 2017)

  • March 8, 2018 at 4:11 pm
    Permalink

    Daca liderii de sindicat accepta si introducerea sporurilor in salariu nu mai are rost sa stati in aceste sindicate care se pare ca sunt 100% cu administratia CEO .Orice om cu mai mult de doi neuroni isi da seama ca introducerea sporurilor in salariul de baza duce pe viitor la pierderi salariale consistente .Cu aceasta manevra Ruset doreste sa pacaleasca iarasi pe colegii lui sindicalisti care ani de zile l-au venerat ca pe un MESIA ,insa s-a dovedit a fi IUDA.Orice om normal la cap si cu ceva cunostinte aritmetice isi da seama ca prin introducerea sporurilor in salariu nu ai decat de pierdut.La orice crestere de salariu se adauga sporurile in procente care cresc salariul cu acele procente pentru fiecare spor in parte.Daca nu cunoasteti rolul sporurilor care sunt procent din salariul de baza ,dragi lideri de sindicat care imbratisati aceasta idee aruncata de Ruset sa va umileasca inca o data ,puteti pleca acasa ca voi nu sunteti in stare sa va aparati nici drepturile voastre ,dar sa le aparati si pe celor multi.NOROC BUN! cheap

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: