Liviu Dragnea anchetat în Brazilia

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

RISE Project și Folha de São Paolo, una dintre cele mai mari publicații din Brazilia, au facut publica un anunt din partea autorităților din sus-mentionata tara, prin care recunosc ca sunt intr-o anchetă care il vizeaza pe președintele PSD, Liviu Dragnea.

Procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, a anuntat ca atat Dragnea cât și Mugurel Gheorghiaș sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia.

Brazilienii au inceput ancheta in urma unui anunt al procurorilor din România, care au vorbit cu ei, în iulie anul trecut. Domnul Barbosa Guimarães a spus ca obiectul anchetei este urmatorul: daca Liviu Dragnea prin intermediul unor “portocale” a reusit să spele bani și să cumpere proprietăți în Brazilia. În portugheză, laranja, portocala se refera la interpușii, persoane care fac treaba murdara pentru politicienii corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în mai multe afaceri.

Procurorul federal a mai mentionat si faptul ca Dragnea este suspectat că ar fi utilizat bani care veneau din afaceri ilicite din tara de origine la cumpararea de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Astfel, sunt 2 suspecti care ar putea fi laranja.

Cel dintai este Mugurel Gheorghiaș, care a fost coleg de facultate al lui Dragnea și acționar principal al TelDrum SA, firmă atribuită de către DNA lui Liviu Dragnea. Gheorghiaș are in proprietate o companie braziliană cu ajutorul caruia a reusit sa achizitioneze o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic. I-a pus numele drept “Casa Grande”, iar pe aici au mai fost si șeful PSD, pe Costel Comana și pe multi alti oameni importanti din Romania.

Cel de-al doilea este localnicul Cauby Cursino Campos Junior. Acesta a fost taximetrist, care a urcat pe ierarhia sociala foarte rapid in urma afacerilor cu românii, a semnat toate documentele tranzacțiilor braziliene derulate de Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș.

Actele de proprietate și documentele companiilor realizate de români în Fortaleza au – toate – semnătura lui Cauby Junior.

sursa: riseproject

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: